El president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha marxat sobtadament del lliurament dels premis Ciutat de Barcelona, just quan la poeta  Dolors Miquel recitava el poema 'Mare nostra', que comença dient: "Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony, l'epidural i la llevadora...". Segons fonts del PP, el cap de files hauria abandonat l'acte en considerar que el poema era "ofensiu" i que la seva lectura estava "fora de lloc" en el context dels premis.

El dissenyador Oscar Guayabero, quan ha sortit a recollir el seu premi, ha fet referència a l'incident: "Em sap greu que el senyor Fernández Díaz no sigui aquí perquè s'ha ofès per una cosa que s'ha dit, però no s'ofèn perquè hi ha 10.000 nens refugiats perduts per Europa", comentari que ha provocat els aplaudiments del públic.

El poema que Miquel ha recitat durant l'acte diu: "Mare nostra que esteu en el zel / Sigui santificat el vostre cony, l'epidural, la llevadora... / Vingui a nosaltres el vostre crit, el vostre amor, la vostra força... / Faci's la vostra voluntat al nostre úter sobre la terra / El nostre dia de cada dia doneu-nos avui / I no permeteu que els fills de puta avortin l'amor, facin la guerra / ans deslliureu-nos d'ells pels segles dels segles, Vagina". En acabar de recitar-lo, Miquel ha rebut forts aplaudiments.... S'ha de dir que la gent ho aplaudeix tot, o potser molts ni l'han escoltat quan vomitava el seu poema.

Doncs, potser no calia el poema de Miquel, hi ha gent que confón la manera de provocar, o d'intentar provocar per caure en la barroeria maldestre, o en la demagogia en el cas d'Oscar Guayabero que està mal informat en relacionar el tema amb els suposats 10.000 nens perduts a Europa, que hauria de saber s'ho va inventar The Guardian i tothom ho va donar per cert.

Mira que és difícil que pugui arribar a coincidir amb Alberto Fernández Díaz, però en aquest cas, crec ha obrat correctament en abandonar la cerimonia dels Premis Ciutat de Barcelona, i més ell que, com son germà, és catòlic, apostòlic, romà, periquitu i de l'Opus. No tot si val en nom de la modernitat i la trasgressió. No tinc ni idea de qui és Dolors Miquel, ni m'importa massa saber-ho, però el que no és, atès el que ha llegit avui, és poeta, i si una indigent mental que no ha entès res, i que pretèn maldestrament provocar, desconeixent que per això cal tenir intel·ligencia, finezza i, fins i tot, respecte, encara que sigui a una Mare de déu inexistent. Paraula d'ateu.