BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » PERISCOPE

PERISCOPE

- Francesc Puigcarbó - diumenge, 6 de març de 2016 - 6.3.16


Estan preocupats els periodistes d'esports amb l'ús per part d'alguns jugadors del Barça de l'app Periscope, creuen que acabarà amb la seva feina, o part d'ella, quan ja s'haurien d'haver adonat que això fa temps que va per ací. De fet, si desapareguessin els diaris esportius de paper, als clubs en general hi hauria molts menys problemes, atès aquests diaris esportius de paper en publicar-se cada dia s'han d'omplir i sinó hi ha material s'inventa i sovint s'inventa i no a fi de bé.
La figura del periodista esportiu és obsoleta, no és ja necessària, crec que si retransmetessin els partíts amb so ambient sense dos paios xerrant tota l'estona (destorbant) hi sortiríem guanyant, i la crònica del partit, entrevistes etc etc, tampoc ens cal, ja hem vist el partit i francament, les entrevistes als jugadors, no crec que, si es deixaven de fer, algú les trobés a faltar, per típiques tòpiques. També ens estalviariem el vergonyós espectácle d'aquests periodistes esportius incitant-nos a apostar en qualsevol de la múltiples cases d'apostes que obscenament deambulen per ràdios i televisions.
Potser és que fa ja molt de temps que el futbol m'avorreix jugui qui jugui, i el fet que sigui encara l'esport rei a Europa i altres contrades, demostra com n'estem encara d'ancorats al segle XX, i no tan sols esportivament, sinó també en la política, i en un àmbit i en l'altre caldrien ja canvis urgents, que els adeqüessin al segle XXI.

Fa molts anys, a Terrassa un cosí llunyà del meu sogre cobria els partits del Terrassa pel diari de la ciutat veïna, només que a l'home no li agradava el futbol i no solia anar al camp, se n'anava a casa d'una amigueta que tenia a sucar el melindro i quan sortien del camp a algun que coneixia li ho preguntava el resultat i com havia anat el partit. Un dia, uns bromistes varen decidir escarmentar-lo, el Terrassa havia perdut a casa en un partit lamentable per 0 a 4; doncs bé, els bromistes li varen dir que en un partit extraordinari havia guanyat 4 a 0; encara sort que, algú del diari en veure la crònica el va cridar a l'ordre i no es va publicar, que si arriba a badar una mica, surt a l'edició del dilluns, amb l'espantós ridícul que hauria representat.

Doncs res, si sou periodistes d'esports, digueu a tothom que toqueu el piano en un bordell, està més ben considerat, encara que no té tampoc massa porvenir, els bordells ja no són el que eren.
SHARE

- Francesc Puigcarbó

4 Comentaris :

 1. También me he desligado del fútbol. Si que salen los resultados por todos lados, pero no miro las jugadas, ni leo las crónicas, ni miro la tele cuando salen, ni me entretengo en nada absolutamente de lo que se habla, de tal manera que no se, por no saber la alineación ni los jugadores de los dos equipos de Barcelona, eso si, reconozco cuatro o cinco caras del Barcelona, pero no llego a reconocer tres del Espanyol..La cosa me funciona.

  ResponElimina
 2. a lo millor és que els de l'espanyol no tenen cara Miquel. El porter es diu Pau, n'hi ha un extremeny que té cara d'àcudit que es diu Burgui, el dels cabells blancs Salva Sevilla, Diop i Caicedo que estàn en negatiu, Marco Asensio que és prou bo i Cañas que és molt dolent, Victor Duarte que no és gaire bo, però reparteix estopa per un tub, i uns quants més que pots trobar aquí:http://www.marca.com/deporte/futbol/equipos/espanyol/datos.html

  ResponElimina
 3. Donde este "mojar el churro" que se quite el futbol y los toros..Nunca entendí que hubiese diarios a diario (valga la redundancia) si solo había partidos los domingos. ¿de que hablan? de las molestias en los gluteos o de la cagalera de tal o cual?. NUnca compre diarios deportivos y nunca veo los resumenes de veinte minutos en los telediarios. ¿A nadie le extraña que halla más tiempo para el futbol que para otras cosas en los Telediarios?..
  La aplicación esa tampoco la conozco

  Un saludo

  ResponElimina
  Respostes
  1. Suelen tener los señores del balón a menudo gastroenteritis. Y en los telediarios aparte del fútbol hablan también del tiempo y alguna cosica mas. La verdad es que hace tiempo que ya no miro ningún telediario.

   Elimina