L'ocultació de la veritable causa de la Síndrome Tòxica impedir la curació de milers d'espanyols. Mentre la Ciència als 3 mesos ja sabia QUE NO PODIA SER L'OLI DE COLZA, el Poder acusava i empresonava als industrials de l'OLI DE COLZA. Mentre la Ciència als 8 mesos ja sabia COM CURAR ALS AFECTATS, el Poder ocultava a més de 60.000 malalts la POSSIBILITAT DE LA SEVA CURACIÓ. 
A la primavera de 1981 van ser enverinats més de 60.000 espanyols. Més de 700 d'ells, van morir. Des de llavors i fins avui, els governs d'UCD i del PSOE han centrat els seus esforços a impedir que l'autèntic criminal surti a la llum pública. Calia esborrar per tots els mitjans les empremtes que conduïen al focus de la intoxicació. Es va arribar així a un fosc muntatge dels diferents sectors del Poder i dels serveis d'intel·ligència, per conformar l'efectiu «pacte de silenci» que havia d'evitar que se sabés que aquí es va aplicar a éssers humans una nova combinació química, aplicable en l' futur a una possible guerra química.... llegir l'article sencer... AQUI

... i el que s'explica, no és una llegenda urbana ni cap teoria de la conspiració, mal que ens pesi o li pesi a algú, és el que realment va passar fa ja 35 anys. AH! els infectats afectats varen tardar 25 anys a cobrar la indemnització, els que encara restàven vius, clar.... A tenir en compte tambè, que pel mig hi havien pesticides i la tot-poderosa Bayer.