LES MAMELLES DE LA RITA


Les mamelles de la Paula, pels de Sabadell o Terrassa, és el 88 del quinto o la quina em sembla que s'én diu en algún altre lloc. El Quinto és una espècie de bingo casolà que es juga per les festes de Nadal, amb un sol cartró més gran i en comptes de tatxar els números cantats pel lloro, s'hi posen guixes.

Les mamelles de la Rita (Maestre) que de fet es va quedar en sostenidor en una protesta a la capella de la Complutense, tambè tenen premi com al Quinto, una multeta de 4.320 euros de res. Menys mal que no va fer un Femen, que li cau molta més multa. Aqui teniu la narració dels fets....

"El Jutjat Penal número 6 de Madrid ha condemnat a l'actual portaveu del Govern municipal, Rita Maestre, a una multa de 12 euros diaris durant 12 mesos -que ascendeixen a un total de 4.320 euros- per un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos del que havia estat acusada per participar en l'assalt a la capella del campus de Somosaguas de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), segons consta en la sentència. Contra la resolució es poden posar un recurs d'apel·lació en el termini de deu dies davant l'Audiència Provincial de Madrid.

Maestre va assegurar durant el judici que es va sumar a la protesta de manera espontània, de la mateixa manera que va succeir amb el seu acte de llevar-se la samarreta per quedar-se a sostenidor i ha reiterat que l'esperit de la protesta era pacífica i, en conseqüència, legítima.

En aquest lamentable assumpte, el primer que caldria preguntar-se és que fa una capella catòlica en una universitat laica, o és que això vol dir que també es pot instal·lar-hi una mesquita. Després hi ha el tema de quedar-se a sostenidor, ¿des de quan quedar-se a sostenidor és una ofensa al sentiment religiós?

Ofensa al sentiment religiós podria ser que un ministre, posem que de l'Interior, es vanti de tenir un àngel de la guarda que li aparca el cotxe al mateix temps que segueix sense dimitir per les morts del Tarajal i ordena majors controls fronterers. Un ministre que, en aquesta suposició, no hagués demostrat el més mínim senyal de respecte per les esmentades víctimes i encara no hagi comunicat als seus familiars, dos anys després, on estan enterrades. Un ministre que besa crucifixos mentre tracta a les persones refugiades de "goteres d'Europa". Un ministre, que condecora verges amb medalles de la policia.
Ofensa al sentiment religiós podria ser, que un Diumenge de Rams li donés a la Unió Europea per deportar totes les persones refugiades i immigrants a Turquia perquè es busquin la vida (o la mort). Podria ser programar un vol de deportació des d'Espanya a Senegal i Mali un Dimarts Sant. Podria ser, ja posats a suposar, que a un arquebisbe sortint (Rouco Varela) li donés per agenciar-se pel folre un àtic de luxe i encarregués que li posessin tot el sòl fet amb fustes de la índia i un parell de monges de minyones per fer-li les feines.

Tot això, és clar, si prenem per sentiment religiós la literalitat del que se suposa que va voler dir fa 2000 anys el de Natzaret, el de posar als últims els primers i altres. En qualsevol cas, per aquestes cosetes la pell dels ofesos no és tan fina. Ja és curiós. Dóna per pensar que, més que el sentiment religiós, el que s'ofèn són els privilegis, els privilegiats. I m'agradaria insistir en el que deia ,és amunt: ¿Que hi fa una capella católica en una Universitat laica com la Complutense dins d'un estat laic insípid, incolor i inodor com l'Espanyol?"

10 comentaris:

 1. sí, d'acord, però això de treure's la roba per protestar del que sigui, hores d'ara, ja queda desfasat i tot...

  ResponElimina
 2. Fa uns anys d'aixó, peroi vaja! a les de Femen poc els hi costa despitar-se, té el seu sentit ensenyar els pits, més metafòric que físic, saben el que es fan i el que ensenyen i perquè ho ensenyen.

  ResponElimina
 3. Francesc, també és veritat que treure's el jersei pot quedar desfasat. El jersei!!
  Però trobo que ho queda molt més que hi hagi una capella dins de la Facultat. També trobo molt malament que posin una "guardiola" perquè t'obliguin a posar quasi 5.000 euros si els de sempre ho troben tan mal fet.

  ResponElimina
 4. me debo estar haciendo viejo
  Todo lo encuentro un despropósito.
  Sacarse las mamelles, la iglesi aa dentro la Facultad, pedir dinero, las multas..
  joder....estoy caduco..

  ResponElimina
 5. Josep, aquest és un judici politic, si aquesta noia no fos de Podemos no hauria passat res. El que es greu es que hi hagi una capella dins una facultat laica.

  ResponElimina
 6. és que és un despropòsit Miquel.

  ResponElimina
 7. Miquel, no estás caduco, es que es un despropósito. Incluso en el articulo de Francesc no lo dice pero la Iglesia no le da importáncia. y por otra parte es verdad que la chica no se desnuda tanto como se dijo anteriormente, y es de Podemos. Es un juicio político, y como dice Júlia desde el principio lo de "desnudarse" ya empieza a no estar de moda.
  Un despropósito.

  ResponElimina
 8. es va quedar en sostenidor,Josep, hi ha gent que hi va pel carrer. Insisteixo, l'ofensa es la capella en una Universitat laica,

  ResponElimina
 9. No entiendes nada, tienen capilla para imitar a Cambridge al lado de la de matemáticas que explican porque es uno y trino. No veo yo mal que se enseñen las tetas , pero que no se quejen si se las miran,,, ejem...

  Creo que hay que aprender de una vez por todas a convivir, ni toda la Iglesia es como Rouco, ni a todos los cristianos se les ocurre lo de vincular religión y ejercito (muy medieval). Creo que la religión debe mantenerse en el ámbito privado, el que quiera creer que crea y el que no quiera creer que no crea... El problema viene cuando las partes se creen con la verdad absoluta. Con la Iglesia de mi pueblo ya tuve bastante batallas cuando era concejal y muchos me decian que si era contrario a la Iglesia y les contestaba que no, que si había que reparar la Iglesia como monumento y el Ay untamiento tenia que colaborar pues bien, pero eso de que el Ayuntamiento pagase todo y la Iglesia se metiese las rentas de las fincas que tiene alquiladas en el bolsillo, no me parece bien, es más me parece tener "mucho morro"...

  ResponElimina
 10. y encima sin pagar el IBI. N o todos son como Rouco pero hay bastantes, empezando por Cañizares...

  ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.