LES MAMELLES DE LA RITA


Les mamelles de la Paula, pels de Sabadell o Terrassa, és el 88 del quinto o la quina em sembla que s'én diu en algún altre lloc. El Quinto és una espècie de bingo casolà que es juga per les festes de Nadal, amb un sol cartró més gran i en comptes de tatxar els números cantats pel lloro, s'hi posen guixes.

Les mamelles de la Rita (Maestre) que de fet es va quedar en sostenidor en una protesta a la capella de la Complutense, tambè tenen premi com al Quinto, una multeta de 4.320 euros de res. Menys mal que no va fer un Femen, que li cau molta més multa. Aqui teniu la narració dels fets....

"El Jutjat Penal número 6 de Madrid ha condemnat a l'actual portaveu del Govern municipal, Rita Maestre, a una multa de 12 euros diaris durant 12 mesos -que ascendeixen a un total de 4.320 euros- per un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos del que havia estat acusada per participar en l'assalt a la capella del campus de Somosaguas de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), segons consta en la sentència. Contra la resolució es poden posar un recurs d'apel·lació en el termini de deu dies davant l'Audiència Provincial de Madrid.

Maestre va assegurar durant el judici que es va sumar a la protesta de manera espontània, de la mateixa manera que va succeir amb el seu acte de llevar-se la samarreta per quedar-se a sostenidor i ha reiterat que l'esperit de la protesta era pacífica i, en conseqüència, legítima.

En aquest lamentable assumpte, el primer que caldria preguntar-se és que fa una capella catòlica en una universitat laica, o és que això vol dir que també es pot instal·lar-hi una mesquita. Després hi ha el tema de quedar-se a sostenidor, ¿des de quan quedar-se a sostenidor és una ofensa al sentiment religiós?

Ofensa al sentiment religiós podria ser que un ministre, posem que de l'Interior, es vanti de tenir un àngel de la guarda que li aparca el cotxe al mateix temps que segueix sense dimitir per les morts del Tarajal i ordena majors controls fronterers. Un ministre que, en aquesta suposició, no hagués demostrat el més mínim senyal de respecte per les esmentades víctimes i encara no hagi comunicat als seus familiars, dos anys després, on estan enterrades. Un ministre que besa crucifixos mentre tracta a les persones refugiades de "goteres d'Europa". Un ministre, que condecora verges amb medalles de la policia.
Ofensa al sentiment religiós podria ser, que un Diumenge de Rams li donés a la Unió Europea per deportar totes les persones refugiades i immigrants a Turquia perquè es busquin la vida (o la mort). Podria ser programar un vol de deportació des d'Espanya a Senegal i Mali un Dimarts Sant. Podria ser, ja posats a suposar, que a un arquebisbe sortint (Rouco Varela) li donés per agenciar-se pel folre un àtic de luxe i encarregués que li posessin tot el sòl fet amb fustes de la índia i un parell de monges de minyones per fer-li les feines.

Tot això, és clar, si prenem per sentiment religiós la literalitat del que se suposa que va voler dir fa 2000 anys el de Natzaret, el de posar als últims els primers i altres. En qualsevol cas, per aquestes cosetes la pell dels ofesos no és tan fina. Ja és curiós. Dóna per pensar que, més que el sentiment religiós, el que s'ofèn són els privilegis, els privilegiats. I m'agradaria insistir en el que deia ,és amunt: ¿Que hi fa una capella católica en una Universitat laica com la Complutense dins d'un estat laic insípid, incolor i inodor com l'Espanyol?"

10 Comentaris

Més recent Anterior