RAMÓN BARNILS, 15 ANYS


Ramon Barnils va nèixer a Sabadell l'any 1940. Va col·laborar als diaris Telexprés, El Correo Catalán, Avui, La Vanguardia i El Mundo, i a les revistes Amb Potes Rosses, El Món, Ajoblanco i El Temps. També va treballar a les agències de notícies Europa Press i Agència EFE, on va impulsar el primer servei de notícies en català, els anys 80. Va ser a Catalunya Ràdio des del naixement de l'emissora i en programes de gran audiència que van marcar una època radiofònica: El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico, i el mínim esforç, que presentava al costat de Quim Monzó i Jordi Vendrell ("La Mercantil Radiofònica"). També va ser a les tertúlies d'actualitat política L'orquestra i Postres de músic i, ocasionalment, a l'internauta.
Si algú ha representat el que hauria de ser un periodista amb majúscules, amb opinió propia, honestedad, acid sentit de l'humor, fina sornegueria i mala bava quan s'esqueia, aquest era el malauradament desaparegut Ramón Barnils que fa quinze anys ens va dèixar. He trobat aquest video d'ell, val la pena escoltar-lo com a document d'una part del seu quefer professional.
Aqui podeu trobar articles d'ell del 1997 al 2000.Comparteix:  

Comentaris

  1. UN GRAN TIPUS,JO CONEIXIA AN VANDRELL,UN ALTRE INIGUALABLE,QUE ES VA DEIXAR MORIR D' UNA MANERA INCREIBLE.EL SEU "APARTAMENT",FOU UN MERDOS ACTA DE POR.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada