• La policia ha desplegat aquest matí una àmplia operació en la qual ha estat detingut el president del sindicat Manos Limpias, Miguel Bernad, al costat d'altres persones vinculades a aquesta organització i a Ausbanc, van avançar a eldiario.es fonts pròximes a la investigació. Minuts després de les 11:30 ha estat aturat a l'estació d'Atocha el president d'Ausbanc, Luis Pineda, en baixar-se d'un tren procedent de Sevilla, on havia estat gaudint de la fira.
  • Els arrestos són fruit d'una investigació de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) a les ordres del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. El magistrat indaga en una presumpta trama d'extorsió a bancs, empreses i particulars en què estarien implicades Ausbanc i Mans Netes.
  • Ausbanc utilitzava la informació que obtenia dels clients de banca per amenaçar les entitats amb querelles si no contractaven publicitat a la revista de l'organització que presideix Luis Pineda a un preu desorbitat. Per executar les amenaces, Ausbanc s'hauria servit de Mans Netes, una organització dedicada en exclusiva a presentar querelles als jutjats.
  • Els investigadors han conclòs que Ausbanc no era realment una associació sense ànim de lucre sinó que el seu únic objectiu era obtenir beneficis per als seus dirigents, utilitzant com a "pantalla" la protecció dels consumidors de banca. Pineda i altres haurien creat societats per distreure els diners de l'extorsió.
Vaig explicar fa uns mesos que havia signat la petició engegada per Quicu Romeu que aquí donava les gràcies a les 10.657 persones signants de la petició que va penjar aChange.org per demanar a la Fiscalia Superior de Catalunya que investigués manos limpias. Vaig signar la petició, com he dit, d'un cas el de Manos limpias que me n'havia queixat en més d'un ocasió, que havia demanat s'investiguessin les seves fons de finançament, però no havia fet el pas, m'havia quedat nomès en l'acte impúdic i comode del gest, fàcil, des de la comoditat de casa, i aquí Quicu Romeu i altres han donat el pas i han aconseguit en principi que la Fiscalia Superior investigui a Manos limpias. Possiblement la investigació acabarà en no res, però el que importa es que Quicu ha demostrat que si hi ha res a fer, ell ho ha fet. Gràcies.

Eefectivament, la demanda va ser desestimada segons explica en Quicu Romeu en un correu que he rebut avui:
  • LES 10.000 PERSONES QUE VAN DENUNCIAR MANOS LÍMPIAS, RECORRERÀN A LA JUSTÍCIA ORDINÀRIA -  La demanda contra el fals sindicat de Manos Límpias, presentada el passat gener davant la Fiscalia Superior de Catalunya amb 10.000 signatures, i que el passat més de març va ser remesa a la Fiscalia Provincial de Madrid, atès que els fets denunciats eres competència d'aquella, serà presentada en breu davant el jutjat de guàrdia de Vilanova i la Geltrú, lloc de residència de l'impulsor de la demanda.
  • Recentment la Fiscalia Provincial de Madrid havia notificat a la part demandant, que les diligències havien estat arxivades però que aquesta part podia recórrer davant la justícia ordinària.
  • Precisament la notícia de la detenció de la cúpula de Manos Límpias, per cert que amb alguns dels arguments ja considerats en la demanda presentada el gener passat, ha sorgit mentre els impulsors de la demanda estaven preparant la presentació d'una querella davant la justícia ordinària.
  • Vista la contradicció entre l'arxivament de la demanda dels 10.000, i l'obertura de diligències per causes molt similars a les que s'hi fan constar, s'està estudiant d'obrir alguna acció en contyra de la Fiscalia de l'Estat, sense descartar la via de les institucions judicials europees. Quico Romeu - Vilanova i la Gletrú, 15 de març de 2016
No crec que ningú s'hagi sorprés pels fets per els que han estat detinguts BERNAD i LUÍS PINEDA, del primer era palès que es finançava irregularment, el que no se sabia, o possiblemente hi havia qui ho sabia però no actuaba és que es finançava fent xantatge. Un xantatge que tambè és el que feia Pineda des de Ausbanc, i això si que se sabia, almenys a mi m'ho havien explicat i fa ja temps, encara que fos entre línies.... Una persona d'un Banc em va dir: els ingressos d'Ausbanc en gran part són per publicitat que insereixen els grans Bancs, una publicitat diguem que peculiar, - y hasta aqui puedo leer -. Era una manera de dir-ho, de la mateixa manera que hi ha una serie de revistes de la Policia, La Guardia Civil i algún altre estament oficials que funcionen més o menys de la mateixa manera encara que a menor escala: Es presenten un parell d'individus a les empreses demanant pel gerent, de part de la Guardia Civil, o algun altre com les vidues de no se qué. etc,  i el que pretenen i solen aconseguir és que aquest gerent insereixi un anunci a un preu exagerat en una revista que mai veurà. I aixó ho sé de bona tinta, ho he viscut en primera persona en una empresa en la que treballava. 
Aquí, el que ha succeït és que un dels que ho sabien, s'ha cansat de pagar i ha denunciat els fets, en un '¡hasta aquí hemos llegao!', o l'intent de xantatge a la Infanta ha activat totes les alarmes....