• "ABC publica la prueba definitiva para acreditar que el partido político Podemos nació como una prolongación del chavismo en España. El proyecto le costó al Gobierno de de Venezuela algo más de siete millones de euros, según los documentos a los que ha tenido acceso este diario. La prueba es un informe titulado «Punto de cuenta al Comandante Presidente de la República Bolivariana de Venezuela», con fecha 28 de mayo de 2008. Lo redactó el entonces ministro del Poder Popular para las Finanzas, Rafael Isea, y lo aprobó de su puño y letra Hugo Chávez Frias.
  • La clave está en un párrafo, 63 palabras con las que el ministro le dice al presidente de Venezuela que el dinero entregado a CEPS, el germen de Podemos, no solo va a pagar las asesorías de la fundación a la que perteneció toda la cúpula de Podemos, sino que hay un objetivo mayor, la creación de un partido político en España afín al chavismo: «Adicionalmente, según lo acordado en el referido consejo de ministros, el consiguiente apoyo económico que significará para la Fundación CEPS esta contratación permitirá estrechar lazos y compromisos con reconocidos representantes de las escuelas de pensamiento de izquierdas, fundamentalmente anticapitalistas, que en España puedan crear consensos de fuerzas políticas y movimientos sociales, propiciando en ese país cambios políticos aún más afines al gobierno bolivariano»."

Tota aquesta informació és falsa, una creació de l'ABC per implicar a Podemos dins la seva particular obsessió d'inculpar-los del que sigui per tal d'expulsar-los del cercle de la política. Obviàment el Govern en funcions i té molt a veure en tot aquest 'acoso y derribo'.
Tota aquesta operació, segons expliquen aquí, han fet que alguns arribin a la conclusió que Espanya, és aquest país en el qual aquests dies la Comissió d'Interior del Congrés ha constatat que el Govern del PP ha mantingut una "policia política" al seu servei. Entre les seves comeses, l'elaboració d'informes anònims contra adversaris polítics. Es diria que els ha acaparat Podem. La gravíssima notícia hagués estat destacada en la premsa seriosa de països seriosos, aquí no. Aquí publiquen, donats per certs, "informes" d'aquest caire que vinculen Podem amb la Veneçuela d'Hugo Chávez. Per la resta, diverses vegades repetits i desestimats per la Justícia. Puerils, pocs caps s'empassen que aquest joiós país caribeny triés a Espanya per exportar les seves polítiques tenint molts altres països més a mà. Mai va tenir la rellevància d'avui a Espanya fins que va sorgir Podem.

Premsa i periodistes els repeteixen amplificant sense intervenir ni investigació, ni crítica. La màquina del fang en acció. Dóna suport a una de les grans cadenes de televisió amb un reportatge casual sobre Veneçuela en prime time. No sobre Panamà, sobre Veneçuela un cop més. I La Razón signa una portada capciosa de manual i en ella pretén sembrar la sospita altre finançament dubtos per Podem: algunes persones que li van prestar diners en crowdfunding -retornat després del cobrament per escó- no tributen a Hisenda, uns pocs exempts en no tenir suficients ingressos. Els poderosos enxampats a Panamà tampoc paguen aquí, però això no mereix les seves portades.

Se sap que el cap de la UDEF (Unitat de delinqüència econòmica i fiscal) de cúpules diverses vegades "renovades" pel PP va trucar al Suprem per impulsar una querella contra Pablo Iglesias. O que l'informe que circula entre els mitjans inclou com a finançament de Podem una beca a Pablo Iglesias d'una fundació d'El Corte Inglés a 2008, 6 anys abans de la formació de Podem. Beca que reben anualment nombrosos investigadors amb total transparència. No tothom és ric per casa. Les tres associacions de jutges denuncien el que qualifiquen d'insòlita ingerència de la UDEF contra Podem. Ningú més ha dit res. I això no és política, ni periodisme, fer fora un partit polític amb trampes atenta la democràcia. Amb totes les conseqüències.

El cúmul de despropòsits, la inversió de diners i efectius per perseguir cada pas de Podem, la difusió mediàtica amb afegits propis, és de summa gravetat. Tenim implicada a la germana del rei Joan Carles a evasió d'impostos -40 anys amb compte opac a Panamà que coincideix exactament amb el seu regnat-, segons la informació del Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació, ICIJ. A, Micaela Domecq, esposa del comissari europeu Arias Cañete. A implicats en la Gürtel del PP. I, no obstant això, els esforços fonamentals són per desprestigiar o sembrar dubtes sobre Podem.

I Tampoc és que la resta de la premsa posi excessiu interés en contrarrestar, en desmentir i desmuntar aquesta conxorxa, bastant barroera per cert. La notícia no és el perquè de aquest interès a buscar els tres peus al gat sobre el finançament de Podem, sinó per què s'està produint aquesta campanya: doncs bé, perquè res canviï i tot segueixi igual. - sbd - 08.04.2016