SEMBRAR NÚVOLS....


Hi ha noticies difícils de definir com s'han de comentar, aquesta que ve dels Emirats Àrabs, és una d'elles. Com és terra erma i seca atès hi plou poc, als EA han decidit sembrar núvols per què plogui més, i a fe que ho han aconseguit. El que no sé és si aixó es pot fer a qualsevol contrada del planeta, si es nomès questió de diners que així sigui, i si és bo per l'equilibri natural de la naturalesa, que ja se l'hem maltractada molt. Alguna cosa em diu que amb això s'hauria d'anar en compte. En llegir aquesta noticia, no he pogut evitar de pensar en les chemtrails.

"Un meteoròleg de Emirats Àrabs Units va declarar que les operacions de 'sembra de núvols' al país va tenir un paper fonamental en el rècord de pluges registrat durant el mes passat. Sufian Farrah, un meteoròleg expert en 'la sembra de núvols' del Centre Nacional de Meteorologia i Sismologia de la UEA revelar que entre els mesos de gener i finals de març es van dur a terme al país 77 operacions d'aquest tipus, tres vegades més que durant el mateix període de l'any passat. "Hem cobert la major part dels núvols propícies al país, de manera que la precipitació ha augmentat", va dir el meteoròleg en declaracions recollides pel diari The National. Si bé no va ser possible determinar la taxa d'èxit precisa de les operacions, Farrah va explicar que l'augment ha contribuït a una major quantitat de precipitacions que les que es produirien en condicions normals. 
El procediment estaria destinat únicament als núvols que s'espera que generin pluja. El 9 de març, l'agència meteorològica va mesurar 287 mil·límetres de pluja en 24 hores en una àrea entre Dubai i Al Ain, el nivell més alt des que es coneixen registres oficials que van començar el 1977. "Cada mil·límetre es tradueix i un litre en una superfície d'un metre quadrat, aquesta quantitat normalment ni tan sols es registra en un any", va revelar el meteoròleg. PUBLICITAT La precipitació anual de 120 mil·límetres poques vegades s'excedeix, amb un rècord anterior per un període de 24 hores de 178,9 mil·límetres registrat a l'aeroport internacional de Fujairah el 11 de desembre de 1995. El registre per part de l'NCMS va començar el 2001 amb la seva primera estació meteorològica. 
L'agència opera avui 74 estacions. El mes passat, la UEA va experimentar un clima amb tempestes i vents que van arribar 126 quilòmetres per hora, enderrocant arbres i danyant edificis. La 'sembra de núvols' és una manera de manipular el clima, es fa mitjançant la dispersió de substàncies en l'aire que alteren els processos dins de la microfísica de núvols. Les operacions de 'sembra de núvols' duren entre dues i tres hores. Des d'un avió de dues hèlixs, el NCMS compta amb sis avions d'aquest tipus, els pilots ruixen amb cristalls de sal núvols seleccionades amb l'objectiu d'augmentar la condensació dins del núvol i la precipitació. Un estudi dut a terme per Farrah va revelar que la millor època per a la 'sembra de núvols' és l'estiu, sobre les regions de l'est i de l'oest del país." - sbd - 10.04.2016

Comparteix:  

Comentaris

  1. Curioso..y demasiado técnico
    salut

    ResponElimina
  2. el títol és molt poètic, pero la resta massa prosaic.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada