SALAMANCA: PAPERS ROBATS?


Com de costum passa, alguna cosa no acaba de rutllar del tot, però no sabem exactament que, ni per què, ni qui té raó o qui menteix. M'explicaré:
  • L'associació l'Arxiu de Salamanca ha reclamat a la Generalitat que retorni 400.000 documents dels més d'un milió que Franco va confiscar i que s'han anat traslladant a Catalunya des del 2006. El president de l'entitat, Policarpo Sánchez de la Iglesia, creu que el Govern els reté "indegudament" i "de forma il·legal". 
  •  És per aquest motiu que ha convocat una concentració per al pròxim divendres a la plaça Sant Jaume de Barcelona. L'entitat demana a la Generalitat que "compleixi la llei" i retorni part dels "papers de Salamanca" que li han estat enviats. Sánchez de la Iglesia ha calculat que del més de milió de documents que van acabar sortint de Salamanca, n'hi ha uns 400.000 que "mai ho van haver de fer" en no ser "de famílies catalanes". Actualment a Catalunya hi ha papers procedents d'un total de 23 províncies, com ara Múria, Madrid, Albacete, Castelló i Astúries, segons assenyala l'associació.
  • La Generalitat s'ha mostrat sorpresa per la demanda i ha recordat que una comissió mixta, formada per governs català i espanyol, vetlla per les garanties del procés de restitució de documents confiscats durant la Guerra Civil. 
  •  Fins ara, la Generalitat ha restituït un 85% dels "papers de Salamanca" rebuts. D'aquests, es preveu que se'n lliurin un 10% aquesta primavera, després d'identificar els seus propietaris.

Tot aquest enrenou, ve de les investigacions correctes o no d'un asturià: Policarpo Sánchez de la Iglesia, aqui podeu llegir la transcripció d'una entrevista feta el digital de el Mundo. Destaco només la pregunta 4 que li fa on oyent. ¿Tenemos posibidades de que los catalanes nos devuelvan lo que nos han robado y depositarlo, de nuevo, en el Archivo de salamanca? Mario Gómez

  • 4. Les han dado la documentación de mi abuelo, que era de Teruel y jamás estuvo en Cataluña. Nos enteramos gracias a la denuncia de Policarpo Sánchez. ¡Cómo para no estarle agradecidos toda la familia! ¿Tenemos posibidades de que los catalanes nos devuelvan lo que nos han robado y depositarlo, de nuevo, en el Archivo de salamanca? Mario Gómez

  • Un placer y un honor, saludarle, Mario. La Generalidad de Cataluña va a poner todo tipo de trabas para no devolver la documentación de tu abuelo. Por mi experiencia en casos similares, la Generalidad primero va a negar que la tenga, alegando que no es documentación catalana, y vulneraría la Ley; os van a exigir pruebas de que la han recibido, en el convencimiento de que no las vais a poder aportar. Tranquilo, Mario, yo os las facilitaré. Al entregar las pruebas, contestarán que sí tienen esa documentación de tu abuelo, pero que no la pueden devolver, porque si la han recibido es que se incautó en Cataluña y pertenece a una entidad catalana. Hecho ese recorrido administrativo, tendremos que presentar una denuncia judicial, que ganaremos. Y, como legítimos herederos, podréis depositarla de nuevo en el Archivo de Salamanca, como es vuestra voluntad. Lamento el daño que os han hecho por intereses políticos. Estoy contigo y tu familia.

Parlen de robar documents de Salamanca, quan encara els cartells d'en Fontseré no han estat retornats que hom sàpiga, almenys en vida d'ell no els va poder recuperar, i falten per recuperar documents, i acusen a la Generalitat de robar, i ho fan precisament els lladres, els expoliadors del carrer de l'expoli. Jo ja no entenc res, però crec que la Generalitat faria bé d'aclarir aquest assumpte i si realment han rebut que no agafat no recollit documentació d'altres provincies que la retornin de seguida, i en el cas de no ser així, que tot sigui una falsedat de Sánchez de la Iglesia, que actuin en consecuencia i celeritat i no cal que es manifesti a la Plaça Sant Jaume, o que actuin els Mossos davant d'una manifestació il·legal.

El que més em molesta d'aquest assumpte és que a més a més tinguin la barra de parlar de papers robats per Catalunya, 120.000 diuen.



Publica un comentari a l'entrada

Més recent Anterior