No és el primer cas, ni l'ùltim, però ningú dirà ni l'administració fara res fins que hi hagi una desgràcia, com sol ser habitual, després tot serant laments i legislacions coercitives. El vol procedent de Ginebra de la companyia British Airways que portava un total de 132 passatgers i 5 tripulants, va rebre un impacte quan s'aproximava a l'aeroport londinenc voltant de les dues de la tarda. L'impacte va ser produït per un dron, i es converteix en el primer cas ocorregut al Regne Unit, però com deia no és l'ùnic, s'han donat casos a diferents aeroports eropeus com el Charles de Gaulle, o l'esquiador Marcel Hirscher que en plena baixada no n'hi va caure un al damunt de miracle.
Ja ho vaig avisar que aqui teniem un problema. Em deia el meu germà, que d'ací a quatre dies tots tindriem un drone personal, igual que tenim mòbil, doncs no! un drone no és un mòbil ni un Tamagochi, és un arma de destrucció massiva, i no es pot deixar en mans de qualsevol eixelebrat del que n'anem sobrats com els dels punters de raig laser, una altra gracieta de quatre o més idiotes que els fan servir no nomès als camps de fútbol, sinó als aeroports quan aterren els avions, prou s'en queixen els pilots.
O es posen a legislar aviat en el tema drones i prohibeixen ja els punters laser, o prendrem mal, entenc que no s'han de prohibir els drones, poden ser i ho són molt útils en mols aspectes, però s'han de deixar en mans de gent responsable, i el que és més important, s'ha de poder identificar al seu propietari com si d'un gos amb xip es tractés, per exigir les responsabilitats que calgui en cas de que es produeixi, que es produirà un dia d'aquests una desgràcia.
Ja sé que el Govern està en disfuncions, pero s'hi haurien de posar ja, abans no proliferin els drons com capgrossos en una tempesta, o imbècils en un cap de futbol, o un partit d'infantils o alevins.