El ministre de l'Interior en funcions assegura que "el 15M va ser absolutament pensat i planificat" i critica els integrants del moviment que van arribar a les institucions.
  • "Al Congrés van se'n va a treballar pel bé comú i no a fer 'teatre' com els que s'han vist en aquesta legislatura", ha afirmat
  • Ha afegit que a la cambra baixa es va amb els vots dels ciutadans, "no amb manifestacions, ni intentant conquistar-lo i assaltar-lo", en referència a 'Envolta el Congrés'
El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha carregat aquest diumenge contra el moviment 15M, que compleix avui cinc anys i que va irrompre amb fortes crítiques a la política, els mitjans i els poders econòmics. El polític del PP ha afirmat que al Congrés estan alguns dels seus impulsors, en referència a Podem, i els ha recordat que el Congrés es va a treballar pel bé comú i no a fer "teatre" ni espectacles com els que s'han vist aquesta curta legislatura, segons ell.

En roda de premsa aquest diumenge a Barcelona, ​​ha desitjat que aquesta experiència serveixi per a posar de manifest que Espanya és una democràcia parlamentària, i per demostrar que "s'entra al Congrés amb els vots dels ciutadans i s'ocupen dels escons democràticament" amb la legitimitat que dóna ser votat pels ciutadans.

Fernández ha indicat que "el 15M no va ser un moviment improvisat; va ser absolutament pensat i planificat", i ha considerat que, al costat de les demandes legítimes i democràtiques hi havia altres "iniciatives que no eren pròpies d'una societat democràtica", com l'intent de envoltar el Congrés i el d'impedir que els diputats accedissin al Congrés i al Parlament.

"Els promotors d'aquest moviment estan avui asseguts als escons del Congrés", ha dit el ministre, i ha afegit que, si algú tenia algun dubte, és públic i notori que els membres de Podem van promoure i van participar en les iniciatives d'aquest moviment com la d'envoltar el Congrés, que ell ha criticat.

"Cal prestigiar les nostres institucions des del treball en les institucions", segons el ministre, que ha valorat que el Congrés es va amb els vots dels ciutadans i no amb manifestacions, ni intentant conquistar-i assaltar-.

Fal·laç és el ministre, la gent del 15M està al Congrés gràcies als vots dels ciutadans, fins i tot ell ho reconeix malgrat manifestar el contrari, i no fan teatre que això és cosa del sr. Ministre amb el seu àngel de la Guarda i les seves condecoracions a verges, o a periodistes sospitosos habituals, o les seves deportacions d'immigrants, quan no els tirotegen els seus servidors. Dir que el 15M no va ser improvisat, a part d'una afirmació profundament ignorant és una estupidesa, com el moviment del maig del 68, el 15-M va sorgir de manera espontània, per part de gent indignada, molesta, precisament amb individus com el Sr. Ministre de l'Interior i la seva llei mordassa, les seves condecoracions, la seva intransigència, el seu fanatisme religiós. Un ministre nefast que no ha entès res, obsessionat amb les seves neures que li impedeixen veure i entendre la realitat d'aquest moviment i d'altres qüestions. Un Ministre que donat el seu estat emocional, hauria d'haver estat ja inhabilitat del seu càrrec, aquest home no està bé, ni en condicions d'exercir un càrrec tan important com el de Ministre de l'Interior.