ÚLTIMS ESCRITS
latest

dissabte, 28 de maig de 2016

EL PLA OCULT DEL CHAVISME


El candidat de Ciutadans a la Presidència del Govern, Albert Rivera, ha concedit la seva primera entrevista després del seu viatge de dos dies a Veneçuela. Rivera relata com ha vist la situació... del país caribeny a les 48 hores que va passar a Caracas i respon si el que va veure es correspon amb una dictadura: "Jo diria que és fins i tot pitjor. Les dictadures no tenen llibertat, però tenen certa pau i ordre perquè tothom.... sap el que hi ha, però allò és pitjor, és una tirania arbitrària ".

 • P.- És Veneçuela una dictadura?
 • R.- Jo diria que és fins i tot pitjor. Les dictadures no tenen llibertat, però tenen certa pau i ordre perquè tothom sap el que hi ha, però allò és pitjor, és una tirania arbitrària. No respecta res.... més
No deixa de ser curiosa la justificació de la dictadura que fa el Sr. Rivera, de fet, en temps de Franco de manera similar s'expressava molta gent, que fins i tot parlava de dictablanda, potser per què la pau a la que es refereix el Sr. Rivera és la pau dels cementiris on reposen els afortunats d'estar enterrats allí, car molte de les víctimes d'aquesta pau i ordre tenen la pau de les voreres, de les foses comunes de les que no els deixen desenterrar els fills de Franco, amb els que sembla tenir molta sintonia el Sr. Rivera.

Peró hi ha més, hi ha un pla ocult del chavisme per dominar Espanya:
 1. Acabaran aconseguint que Pablo Iglesias guanyi les eleccions per efecte rebot, amb tanta sobreactuació electoral sobre Veneçuela, escriu Isaac Rosa a l'Diario.es
Tant Jijí i tant jaja amb l'ús electoralista de Veneçuela, però acabo de caure de l'arbre: és tot cert. És fins i tot pitjor: el chavisme té un pla per dominar Espanya. I va camí d'aconseguir els seus objectius. Jo estic cagat, he començat a fer les maletes. I la majoria de vostès faran el mateix quan llegeixin el que vaig a explicar. Atents, diu Isaac....

Ho vaig entendre tot aquest dijous, quan el govern va anunciar que convocava el Consell de Seguretat Nacional i incloïa Veneçuela entre els temes del dia. Al principi m'ho vaig prendre a broma, com la majoria. Però a l'estona vaig coincidir a l'ascensor amb un veí gens sospitós de simpaties bolivarianes, i em va dir: "com es passen, primer el numeret de Rivera, i ara el govern...". Llavors ho vaig entendre tot. Horror. Estem perduts. El chavisme està cada vegada més a prop d'hissar la seva bandera a Colón, amb Maduro desfilant per la Castellana (rebatejada com Avinguda de Bolívar). I no sé si encara som a temps d'impedir-ho.

Fins ara coneixíem només una part del seu pla, la més evident: Hugo Chávez va triar a un grupet de joves professors universitaris, els va instruir i els va donar una milionada perquè muntessin del no-res un partit amb el qual prendre el poder. Però si només fos això, seria massa fàcil. Els enxampariem de seguida, com així ha estat. Això és el que volien: que els enxampessim, que creguéssim que havíem descobert el seu pla. Típic dels dolents, posar un esquer perquè cantem victòria i baixem la guàrdia.

Com amb això no n'hi havia prou, van activar la segona part del pla. Sabedors que els espanyols no ens deixaríem enganyar per un partit filochavista, calia vèncer la nostra resistència. I per això, van ficar molts més milions per comprar voluntats: subornar als estrategs electorals dels principals partits, als directors de diaris, televisions i ràdios, i un munt de columnistes i tertulians. A tots els van donar una instrucció clara: "cal donar canya a Podem amb el tema Veneçuela, però de forma desproporcionada, sobreactuada, histèrica. Sense descans. En un crescendo imparable. Fins que els ciutadans s'afartin. Fins que els ciutadans es mosquegin. Fins que vegin rar tant interès a parlar de Veneçuela. Fins que sospitin si no serà tot una maniobra per desgastar Podem. Fins que simpatitzen amb Podem, per efecte rebot, davant l'evident i grotesc dels atacs."

Jo imagino a Maduro com un d'aquests dolents que en el seu lúgubre despatx acaricia un gatet mentre veu a la pantalla a Rivera tirant unes llagrimetes de cocodril a Caracas. Gairebé puc sentir el seu riure sinistre quan veu els tertulians repetir les acusacions contra Iglesias, els portaveus polítics insistint en la consigna, les portades de diari monotemàtiques, Rajoy convocant el Consell de Seguretat, i el meu veí a l'ascensor dient "com es passen ...", i afegint, en acomiadar-me:" fins i tot em vénen ganes de votar Podem ".

Així de brillant és el pla del chavisme per dominar Espanya: aconseguir que els espanyols donem la majoria absoluta a Podem per efecte rebot davant la desproporcionada campanya dels seus enemics. Sona retorçat, ho sé, però el mal, el Mal amb majúscules, sempre és retorçat, així gaudeix més la seva victòria.

Imagino que s'hauran gastat una milionada de petrodòlars per aconseguir que tants participin en el pla: PP, PSOE, Ciutadans, els grans mitjans, columnistes, tertulians. A no ser que hagin confiat en la niciesa humana, i així sobre els surt gratis. Podria ser. El mal mai descansa.


« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. No se que pinta Ciudadanos en Venezuela, la verdad

  ResponElimina
 2. precampanya electoral, company, tots contra Podemos.

  ResponElimina
 3. Vivimos de cara al titular... y así nos va..

  ResponElimina
 4. asi és, sólo se vive para los titulares sobretodo en la tele, ya no hay discurso ni análisis, sólo titulares y cuando más llamativos mejor.

  ResponElimina