ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimecres, 25 de maig de 2016

OKUPES, NO GRÀCIES!

 • Els grups antiavalots dels Mossos d’Esquadra han hagut de tornar a intervenir amb contundència aquest dimarts a la nit durant la segona jornada de protesta pel desallotjament de l'anomenat ‘banc expropiat’ de Gràcia. La manifestació s'ha iniciat a les vuit del vespre a la plaça del Diamant amb unes 500 persones i posteriorment s'ha dirigit al local que ha sigut desallotjat.
 • Ha sigut allà on s'han produït els principals incidents, poc abans de les 22 hores, igual que va passar dilluns a la nit. La policia catalana ha carregat a cops de porra contra unes 200 persones que han envoltat el local i que han trencat algunes de les xapes amb què havia sigut tapiat, aparentment amb la intenció de tornar a ocupar-lo. ep.cat.
Ja s'ha embolicat la troca, l'Alcaldesa Colau acusada per reprimir als okupes, la CUP pixant fora de test esbiaixant la mirada dels fets i corrent a demanar dimissions, mentre Trías toca el flabiol i la caga a twitter. I tot per una qüestió tan simple com que no es poden ocupar edificis privats que tenen un propietari i visqui no, i menys per que els qui ho fan que no necessiten gairebé mai ocupar un edifici per viure. Per què tot aquest moviment tranuitat dels okupes, fora de lloc i temps no té cap sentit ni cap necessitat de ser, d'existir, és il·legal, i no té una base sòlida que justifiqui les seves ocupacions ni les seves intimidacions sovint grolleres i barroeres. Els okupes no tenen cap sentit ni utilitat, els seus objectius difosos no s'aguanten per enlloc per manca d'una base sòlida, ni tan sols és una filosofia de vida, amb perdó, és cosa de dropos amb poca feina i menys ganes de tenir-ne, d'estètica dubtosa i per descomptat sense idees ni ideals, no els tenen ni els necessiten. Són una xacra, una molèstia, una nosa que s''hauria d'eradicar, per ètica i per estètica. Okupes, No gràcies!

Recordar nomès, que si aneu de vacances i algú ocupa casa vostra en aquesta absència, no tindreu un problema, tindreu un problemás, que ni els mossos ni la justicia us podràn solucionar, i n'hi ha uns quants casos.... .... Ah! també hi ha unes portes anti okupes que costen uns 800 euros.


A TALL D'INVENTARI

Hores després que el desallotjament de l'antiga sucursal bancària del barri de Gràcia es saldés amb una primera nit de disturbis, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va afanyar a recordar que durant l'anterior mandat CiU va estar pagant el lloguer del local, de 5.500 euros al mes. Una decisió que s'explica, segons l'alcaldessa, per evitar nous incidents abans de la campanya de les municipals després dels disturbis que va causar el desallotjament de Can Vies. 
«Entenc que per no tenir problemes», va relativitzar Colau, que tampoc coneixia que l'Ajuntament havia signat un contracte anual amb la immobiliària de 66.500 euros. Amb el canvi de govern, va explicar Colau, es va deixar de pagar el lloguer i «vam oferir fer mediació entre les dues parts i buscar altres locals». «De moment no ho han volgut però estem oberts a intervenir», va reiterar l'alcaldessa.
« PREV
NEXT »

12 comentaris

 1. ¿¿¿y, cual es la solución ????
  NO nos vale eso de que se les pague el alquiler para que no armen follón, eso es lisa y llanamente, un chantaje.
  Y no nos vale que sigan viviendo en un lugar que no es suyo, sin pagar lo que les pertoca y sin hacer recibo de agua, gas, luz y electricidad..

  ResponElimina
 2. doncs el que han fet, expulsar-los del lloc ocupat, i en el cas de vivendes que la llei actui ràpid i siguin expulsats tambè. Una de les modalitats es ocupar una vivenda i després demanar diners per abandonar-la, o sia purria, xusma disfressada de progre solidari, això s'ha d'acabar i es fàcil fer-ho, a no ser que siguis un cagat com el Trias.

  ResponElimina
 3. lo primero, decir que el "primer" mundo tiene los mismos problemas que el "tercer" mundo, ¿siempre se iguala para abajo?
  lo segundo, las fuerzas de represión son muy efectivas para el apaleo, pero no para eliminar el delito (robo, tráfico de drogas o personas, etc)
  lo tercero, ¿que pasa con esos pueblitos gallegos o de otras provincias que están vacíos, no podrían reubicarlos?
  un abrazo

  ResponElimina
 4. Eso ahce tiempo que lo digo, y y otros, Omar, pero lo de los ocupas es otra historia, no necesitan una vivienda, es sólo pura inmundicia urbana....

  ResponElimina
 5. Nunca he entendido el Movimiento Okupa. Es como si me quedara lejos..

  Lo que comentais de ir a un pueblo desocupado, abandonado...yo también lo he pensado más de una vez. Pero claro, también pienso que harian allí.
  En el caso de ocupar un lugar y no pagar es totalmente injusto. Yo estoy con un grupo de discapacitados intelectuales. Yo no cobro nada y ahora leemos, les enseño y les cuento desde la Biblioteca, pero hace casi dos años estabamos en un local y habia que pagar un alquiler..

  ResponElimina
 6. Francesc, penso que deus recordar fa molts anys aquest moviment a Holanda. Si no recordo malament els ajuntaments ho van solucionar rapidament. Ocupes fora i els deixaven un pis del municipi a canvi de treballs socials. Com per exemple: Pintar pisos, fer de paleta, en cases de l'avis que no podien fer-ho ells. De regalar ni un pèl.
  M'agradaria saber que faria un d'aquests ocupes si uns altres ocupessin el pis dels seus pares, i els seus pares es trobessin al carrer.

  ResponElimina
 7. tens raó en això d'Holanda, ho havia oblidat, aquí no funcionaria, els okupes d'aquí són dropos congénits.

  ResponElimina
 8. Y otra cosilla...¿ quién paga los daños a las motos, los coches volcados, los incendios en los camiones de la basura, los tontainers públicos ? eso ..quién lo paga, porque la compañía de seguros no lo hará, son actos de terrorismo, atentado y bandidaje y están exentos de pagar los desperfectos...

  ResponElimina
 9. Els ciutadans perjudicats per aquests adalids de la llibertat, com sempre. O potser ho pagaran els de la CUP.....

  ResponElimina
 10. Francesc, Miquel.
  En esto de pagar no se quien lo tiene que hacer, pero yo digo: Quien lo pagaria si fuese el pueblo el que saliera a la calle contra un gobierno que machaca al pueblo, o bien un gobierno dictatorial (no se, tipo un pais sud americano o algo así)
  Ya he dicho antes que nunca he entendido el Movimiento Okupa. Es como si me quedara lejos..pero claro ahora aun peor, porque estos señores forman parte de la politica parlamentaria catalana. Es como si lo hiciera el PP o el grupo socialista.
  En fin, creo que si son de la CUP menos para hacerlo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. jo tampoc l'entenc Josep, aquest moviment va sorgir a Holanda als anys 60 i em algun altre país centre europeu en un context molt diferent i una filosofia molt diferent. Aquests són antisistema diuen o els hi diuen, però ni això, són, purria, xusma detritus, res són i res aporten a la societat, i no s'han de tenir manies ni miraments amb ells.

   Elimina
 11. Tens tota la raó, Francesc.

  ResponElimina