• Els grups antiavalots dels Mossos d’Esquadra han hagut de tornar a intervenir amb contundència aquest dimarts a la nit durant la segona jornada de protesta pel desallotjament de l'anomenat ‘banc expropiat’ de Gràcia. La manifestació s'ha iniciat a les vuit del vespre a la plaça del Diamant amb unes 500 persones i posteriorment s'ha dirigit al local que ha sigut desallotjat.
  • Ha sigut allà on s'han produït els principals incidents, poc abans de les 22 hores, igual que va passar dilluns a la nit. La policia catalana ha carregat a cops de porra contra unes 200 persones que han envoltat el local i que han trencat algunes de les xapes amb què havia sigut tapiat, aparentment amb la intenció de tornar a ocupar-lo. ep.cat.
Ja s'ha embolicat la troca, l'Alcaldesa Colau acusada per reprimir als okupes, la CUP pixant fora de test esbiaixant la mirada dels fets i corrent a demanar dimissions, mentre Trías toca el flabiol i la caga a twitter. I tot per una qüestió tan simple com que no es poden ocupar edificis privats que tenen un propietari i visqui no, i menys per que els qui ho fan que no necessiten gairebé mai ocupar un edifici per viure. Per què tot aquest moviment tranuitat dels okupes, fora de lloc i temps no té cap sentit ni cap necessitat de ser, d'existir, és il·legal, i no té una base sòlida que justifiqui les seves ocupacions ni les seves intimidacions sovint grolleres i barroeres. Els okupes no tenen cap sentit ni utilitat, els seus objectius difosos no s'aguanten per enlloc per manca d'una base sòlida, ni tan sols és una filosofia de vida, amb perdó, és cosa de dropos amb poca feina i menys ganes de tenir-ne, d'estètica dubtosa i per descomptat sense idees ni ideals, no els tenen ni els necessiten. Són una xacra, una molèstia, una nosa que s''hauria d'eradicar, per ètica i per estètica. Okupes, No gràcies!

Recordar nomès, que si aneu de vacances i algú ocupa casa vostra en aquesta absència, no tindreu un problema, tindreu un problemás, que ni els mossos ni la justicia us podràn solucionar, i n'hi ha uns quants casos.... .... Ah! també hi ha unes portes anti okupes que costen uns 800 euros.


A TALL D'INVENTARI

Hores després que el desallotjament de l'antiga sucursal bancària del barri de Gràcia es saldés amb una primera nit de disturbis, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va afanyar a recordar que durant l'anterior mandat CiU va estar pagant el lloguer del local, de 5.500 euros al mes. Una decisió que s'explica, segons l'alcaldessa, per evitar nous incidents abans de la campanya de les municipals després dels disturbis que va causar el desallotjament de Can Vies. 
«Entenc que per no tenir problemes», va relativitzar Colau, que tampoc coneixia que l'Ajuntament havia signat un contracte anual amb la immobiliària de 66.500 euros. Amb el canvi de govern, va explicar Colau, es va deixar de pagar el lloguer i «vam oferir fer mediació entre les dues parts i buscar altres locals». «De moment no ho han volgut però estem oberts a intervenir», va reiterar l'alcaldessa.