El president de la CEOE, Joan Rosell, considera que el treball "fix i segur" és "un concepte del segle XIX", ja que en el futur caldrà "guanyar-se'l cada dia". En aquesta línia va demanar dimarts un major impuls de la digitalització a Europa i a Espanya, especialment en educació, perquè "corre perill de perdre el tren de la revolució digital". Rosell ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en la presentació d'un estudi sobre la transformació digital per la consultora Roland Berger i patrocinat per Siemens, en la qual va considerar que la digitalització serà fonamental per al treball, ja que "hi haurà moltes sorpreses en un futur immediat ".
Rosell va assenyalar que el procés de transformació digital "ho canvia tot, en el món dels negocis i en el dia a dia de les cases", i fa que "el que avui sembla impossible, en unes hores, dies o setmanes sembli possible" , pel que veu un gran "repte polític econòmic i social a nivell global".
En aquest sentit, va destacar que la digitalització incrementa el PIB mundial i la competitivitat de manera que "és bàsic adaptar-nos i agafar el tren", ja que tots els sectors estan patint ja una "gran irrupció" en el seu model de negoci, tant a nivell públic com privat, sectorial i Subsectorialment, i, encara que hi ha més de 1.200 milions de persones sense internet, "ja hi ha més mòbils que habitants i en els últims anys s'han emmagatzemat més dades que en tota la història anterior".
A el Periódico critiquen Rosell per aquestes declaracions, diuen que dir que el treball estable és cosa del segle XIX indica un menyspreu a la idea que es pot treballar dignament sense estar sotmès a l'estímul de la inseguretat, i desconeix que aquesta conquesta social es va aconseguir al segle XX, després de dues guerres mundials, encara que fins a mitjans segle XX si existía una feina fixa i segura. Dit això, discrepo de el Periódico, Rosell té tota la raó en les seves afirmacions, és la pura i dura realitat del que parla sobre el treball, en la línia del que comentaba ahir sobre les declaracions del Fòrum de Davos i la tempesta perfecta.
A el Periódico no han entès res i critiquen Rosell de manera sistemàtica, suposo que toca per guió; però en aquesta ocasió entenc que no han estat gens encertats. Insisteixo, Rosell, té raó, molta raó, tota la raó: el treball "fix i segur" és "un concepte del segle XIX", ja que en el futur caldrà "guanyar-se'l cada dia" i aquest futur és ja aquí, a la volta de la cantonada, i ens agafarà amb el pas canviat.
Jo no sé si té raó o no, però jo és el que he fet tota la meva vida, mai he tingut un treball fix ni segur, ni ja mai el tindré. Comprenc la crítica, em faig càrrec, però per a mi aquesta és quasi una història del segle XIX.
ResponEliminaRossell té raó, i no es pas un sant de la meva devoció, pero en aquest tema hi toca i posa el dit a la nafra.
ResponEliminaNos guste o no, es así.
ResponElimina