Es el futbol un esport que si no fos pel Barça fa ja temps que ha deixat d'interessar-me, per avorrit, el poso sovint a la tele que tinc a la dreta de l'ordinador com faig amb el tenis, sense so i donant-li una ullada de tant en tant a veure com va el resultat, que de fet és l'ùnic que m'interessa.
Ara, toca Eurocopa i la roja, i a mi mès aviat aquests estadis plens de gent pintada i disfressada cadascuna amb els colors del seu pais, els himnes, les banderes, em fan basarda, més por que gracia, perquè a banda de ser la anulació de la individualitat i la exaltació patriótica de butxaca, la exaltació del no res, solen fregar el ridícul o l'astracanada ..
I sento per la roja, la mateixa passió que sento per Portugal, França o Itália, m'és igual, i no us penseu que si hi jugués la quatribarrada estaria molt esvalotat, em seria una mica menys igual, però sense mostrar escarafalls excessius innecessàris.
A banda, la roja, els éxits de la roja, són els éxits del Barça de Guardiola i ara de Lucho, sense aquests jugadors, el seu esperit, el seu sistema, la roja no és res, de fet, la roja, abans selecció espanyola, no havia guanyat res en  la seva vida, a banda d'aquella eurocopa a Rùssia amb gol de Marcelino.
Ha guanyat en poc temps., dues eurocopes (pot guanyar la tercera consecutiva enguany) i un Mundial, i safi dearacalaufi, que ho han fet els jugadors del Barça que en aquells moments estàven com enguany en un gran estat de forma físic i psicològic.
I us diré més, si no fos per tota la bestiesa que s'ha d'aguantar després dels éxits de la roja, fins i tot me n'alegraria, però és que són exagerats amb tot, ara resulta que Piqué es coreja el seu nom i es un  heroi nacional, si és que tenen menys criteri que Balmes. Ja vaig dir fotenment fa temps, que la roja havia demandat al Barça per haver-li copiat el seu sistema de joc. I és que un equip que no ha estat mai res, que no ha inventat res, sembla quan guanyen que siguin els reis del mambo, i mireu, el mambo va ser un invent cubà, popularitzat per Perez Prado, però l'autoria caldria donar-la a Israel Cachao i Orestes López, encara que el mèrit se'l van endur Perez Prado i Xavier Cugat. Doncs això.