ÚLTIMS ESCRITS
latest

divendres, 24 de juny de 2016

BREXIT

 • L'escrit que ve a continuació té cinc anys pero canviant alguns petits conceptes podría ser d'avui mateix, i és que hi ha actituds que permaneixen inmutables al pas del temps. Per cert, sembla que han estat els 'chavs' els qui més han votat a favor de sortir-se'n d'Europa.
"El Regne Unit ha quedat aïllat políticament de la Unió Europea (UE) després de l'envit fallit llançat pel primer ministre, David Cameron, amb el seu veto a la reforma del Tractat de la UE per obtenir privilegis per a la city financera. Cameron no ha aconseguit impedir el pacte fiscal de la zona euro, ni l'adopció d'un tractat d'austeritat complementari que tots els altres països de la UE han acceptat subscriure.
El Regne Unit està més a la vora dels seus cosins nord-americans que d'Europa i la City també, i mani qui mani al 10 de Downing Street l'europeisme no és a la seva agenda, a banda que en general els britànics són euro esceptics de mena, i potser no van tan desencaminats. La cimera d'avui no ha servit per a res per uns analistes i d'alguna cosa per altres, tot i que un dels qui creu no ha servit per a res és Santiago Niño Becerra que és dels pocs en qui confio, de moment. Merkel y Sarkozy semblen molt poc pirata per tan gran vaixell com es aquesta europa que continúa a la deriva sense que ningú sigui capaç d'agafar el timó i conduïr-lo a bon port. De moment sembla que l'iva s'enfilarà al 23%, i per prendre aquesta mesura no cal ser economista ni entés en la materia, però demostra que van donant pals de cec, car aquesta mesura és un error i a més a més un elevat cost afegit pels de sempre, els ciutadans. I així no s'anima a la gent a consumir, ans al contrari, ens acosta a la recesió. 
Quan als britànics i la seva decisió d'avui, s'explica l'anècdota del primer ministre britànic i el seu "chambelán" a les costes de Dover, intentant observar algun rastre de mar o de França en un dia d'intensa boira. "Sire" li diu el "chambelán", Europa està aïllada de Gran Bretanya per la boira. És una manera de veure el món molt britànica quan encara no ha entès que ho ha perdut tot i nomès són la resta del no res de l'imperi perdut i extorsionat al límit, i instal·lats en la seva decadència es resisteixen a acceptar la realitat."
« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. Cameron pasara a la Historia como un idiota, un autentico payaso que ha generado un problema donde no le había, a mi los ingleses como personas no me caen ni mejor ni peor que los de Soria o los de Burgos, pero cuando se ponen la banderita, les entra un complejo de superioridad bastante estúpido.
  Cuando hablan de la Europa de las "naciones", parecen retrasados, una visión al siglo XX
  les mostrará los resultados de "sus naciones", millones de muertos.
  Cameron es un imbecil

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cameron ha cumplido una promesa electoral innecesária que le ha llevado a esto. En cuanto a las consecuencias del Brexit, creo que nadie las sabe, habrá que esperar y ver.

   Elimina
 2. http://blogs.publico.es/vicenc-navarro/2016/06/25/lo-que-los-medios-no-dicen-sobre-las-causas-del-brexit/

  ResponElimina
  Respostes
  1. hi toca Viceç Navarro, i si es fes el referendum aqui també sortiria BrexitSpain, aquest ha estat l'error de Cameron....

   Elimina