• Aquesta noticia no és de el Mundo Today, és real, clar; a qui se li acut estafar nomès 79 euros?, hauria d'haver consultat a Félix Millet o al Montull que d'això hi entenen, i ara tindría pasta gansa i a més estaria en llibertat.
Alejandro Fernández, el jove granadí de 24 anys condemnat a sis anys de presó per pagar 79 euros amb una targeta falsa quan tenia 18 anys acabats de fer, va entrar ahir a la tarda a la presó d'Albolote (Granada) una vegada esgotades totes les vies per evitar l'ingrés al centre penitenciari, inclosa la petició d'indult, que li ha sigut denegat pel Govern.

Fernández ha ingressat a la presó tot i haver sumat més de 182.000 firmes de ciutadans en una campanya de Change.org que recolzen que li sigui concedit l'indult. En aquesta petició a través de les xarxes socials, s'explica que el jove no sabia que la targeta era falsa i que també desconeixia que havia sigut falsificada per una banda organitzada.

El jove, que no té més antecedents penals i que s'ha presentat puntualment al jutjat cada 15 dies com li va exigir el jutge, ha declarat que està "resignat" davant aquesta situació, tot i que ha assegurat que seguirà "lluitant des de dins" perquè se li reconegui que és una persona "rehabilitada" que ha refet la seva vida.

INFORMES DESFAVORABLES

El jove ha lamentat que tant la fiscalia com l'Audiència Nacional hagin emès informes desfavorables a la concessió de l'indult, quan ell és una persona que ha reprès la seva vida amb una feina estable i que ara es veu en la tessitura d'entrar a la presó. "Vull que aquest cas serveixi d'exemple. Encara que jo n'assumeixi les conseqüències, que serveixi per canviar el que s'hagi de canviar en la justícia", ha manifestat.

El seu advocat, Javier Gómez Rosales, ha explicat que Alejandro ingressarà a la presó de forma voluntària després que no hagi fructificat cap dels intents per aconseguir l'indult. El lletrat sosté que els informes desfavorables de la fiscalia i de l'Audiència Nacional, que no són vinculants, no entren a analitzar el cas d'Alejandro, sinó que "es limiten a tenir en compte la naturalesa del delicte", que segons ells no revesteix tanta gravetat com perquè se li denegui la petició.

FALTA D'INFORMACIÓ

Aquests informes van ser emesos el 23 de setembre del 2015, però a ell no li van ser comunicats fins dilluns passat, segons l'advocat, que recrimina també que no hagin donat trasllat oficial de la negativa del Govern a concedir l'indult al seu client ni dels motius que han portat l'Executiu a prendre aquesta decisió.

Ha sigut a última hora del matí de dimarts quan, des dels jutjats, han informat el seu client que pot recollir la comunicació oficial que li ha sigut denegat l'indult, ha explicat. No obstant, dilluns passat, el delegat del Govern a Andalusia, Antonio Sanz, ja va anunciar que l'Executiu no concediria aquesta mesura de gràcia al condemnat.

L'advocat, que ha anunciat la seva intenció d'interposar un recurs posant de manifest la "falta d'informació", diu que seguirà removent el cas perquè Alejandro surti "com més aviat millor de la presó". ELPERIÓDICO