Les noves tecnologies, ens ofereixen tota mena d'APP'S pels terminals; mòbils que tenen multi funcions i poca bateria, i que fins i tot serveixen per trucar i rebre trucades. Whatsapp que ara també tindrà l'aplicació de trucar de viva veu, rellotges que són com ordinadors també amb múltiples funcions i que fins i tot deuen marcar l'hora i tot (digital, clar). Es penja Whatsapp un dissabte a la tarda i la gent es torna histèrica apuntant-se a Telegram, que davant l'allau de teclejadors desesperats que s'hi dona d'alta, també es penja.

Ens, o han creat una dependència, o drogodependència dels fòtils que comença a ser preocupant: L'enviament de missatges a través de mòbils s'ha disparat amb l'arribada dels serveis de correu i missatgeria instantània. Veure pel carrer a una persona caminant amb la mirada al dispositiu ja és una cosa habitual. Tot i que aquesta conducta és habitual, el cert és que suposa un greu perill per a l'usuari i per a la resta de persones del seu entorn.  Tant que ja es va crear un terme per definir-la: 'phubbing'. Es tracta d'un concepte derivat de la barreja entre els termes d'origen anglès 'phone' (telèfon) i 'snubbing' (ignorància, rebuig) i fa referència a la pràctica d'ignorar a una persona amb la qual està tenint una interacció social per estar fent ús d'un dispositiu telefònic. 'Anti-phubbing' El concepte va fer fortuna, que fins i tot de crear-se plataformes virtuals 'anti-phubbing', que exigeixen la fi de la pràctica i demanen el vot als internautes amb el lema 'Stop phubbing'. Aquests poden triar si estan a favor o en contra de la ignorància de l'altre davant un dispositiu mòbil. 
De fet, amb l'ùs de Whatsapp, ha sorgit una espècie nova de 'zombis' que es poden reconèixer per anar caminant pel carrer somrient mentre teclegen compulsivament com posseïts.
Aquesta dependendència o drogodependència que han creat, ha generat una nova generació d'esclaus, que aliens a aquest fet que els fa dependents de tota aquesta tecnologia, encara se'n vanten cofois. 
Potser és cosa de l'edat, però he decidit aturarme davant les noves tecnologies; Com els simis de la novel·la de Bouille, fins aquí he arribat, llevat que alguna d'aquestes noves tecnologies sigui del meu interès, perquè ens hem d'enganyar.