No tot és violència, tenia raó Ramón en el seu comentari d'abans d'ahir, això no és violència, però tampoc es considerat noticia, o una gran noticia, queda en segón terme, i demà caurà en l'oblit. I és una gran noticia, és la bona gent, la gent solidaria, humanista que reclama ajudar a una altra bona gent deixada de la mà dels déus, dels homes i d'Europa. Una Europa, començant per Espanya, que no els hi farà cap cas, encara que el protegit de Marcelo digui que Espanya n'acollirà 400 (ja es veurà). L'Europa de Schengen ha mort, s'ha transformat en un enorme i obscé camp de concentració, mentre la Mediterrània és un cementiri, el cementiri de la nostra vergonya.
Milers de persones reclamen a Barcelona poder acollir els refugiats. Els manifestants han denunciat "la irresponsabilitat, la negligència i l'hostilitat" dels governs espanyol i europeus.  La marxa ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament i l'alcaldessa de Barcelona
Milers de persones han clamat pels drets dels refugiats aquest diumenge a la tarda a Barcelona i han expressat que volen ser un país acollidor. Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora aquest dilluns, més de 40 col·lectius, entitats, partits polítics i sindicats s'han unit per organitzar una "Setmana de Lluita per les Refugiades", que ha tingut com a punt central la marxa que ha començat a la plaça Universitat amb el lema "Obriu fronteres, volem acollir!".  Amb aquesta acció, els manifestants han volgut denunciar públicament "la irresponsabilitat, la negligència i l'hostilitat" dels representats polítics de l'estat espanyol i de la resta dels estats europeus davant l'èxode de persones desplaçades, segons consta al manifest de la marxa. Amb lemes com "Genocidi, això és un genocidi", "Obriu fronteres, volem acollir" i "Refugiades, benvingudes" han marxat amb l'oficina d'estrangeria de la capital catalana com a punt d'arribada.
La marxa, que havia impulsat la plataforma Stop Mare Mortum, ha comptat amb la presència d'autoritats com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Tenia el suport de l'ANC, les entitats municipalistes i partits com ERC, CDC, En Comú Podem i el PSC, entre altres....
... el que ha fet aquesta gent, aquesta bona gent, és més que el fet impùdic del gest, és el compromís, encapçalat per aquesta plataforma Stop Mare Mortum.