Espanya assorteix d'armes a l'Aràbia Saudita malgrat que està cometent crims de guerra al Iemen. La campanya de bombardejos liderada pel règim wahhabita ha portat al petit país del Golf a la catàstrofe: 32.000 morts o ferits, atacs deliberats contra estructures civils i camps de refugiats, 1.000 escoles destruïdes, ús de bombes de dispersió...

Qui s'enriqueix amb la despesa en armament de l'Estat espanyol?
  • La indústria militar es frega les mans davant la fi de les sancions a l'Iran. Espanya explota el mercat de les armes per sortir de la crisi. Morenés ven una despesa "escàs" en Defensa malgrat la hipoteca milionària en material bèl·lic.

Aquesta és la crònica d'una guerra invisible, de la que no s'en parla com la de Txetxènia. La  noticia és de fa tres mesos, però podría ser d'avui mateix. Els que venen armes als terroristes, són tambè terroristes, amb vestit, camisa blanca i corbata, ah! i demócrates, miserables fariseus hipòcrites, però oficialment demòcrates.....

"La propaganda militar s'esforça a comunicar que els bombardejos s'han perfeccionat fins a l'extrem que s'abaten únicament i exclusivament als objectius militars als quals persegueixen. No és cert. Els bombardejos massius i prolongats destrueixen bastes àrees de terreny, arrasant infraestructures civils vitals com hospitals, escoles, habitatges o terrenys de cultiu.

A més de les víctimes mortals, les bombes, la potència reforçada fa que trobar un refugi segur sigui tasca impossible per a la població civil, generen la por a ser bombardejat en els supervivents. Un terror que provoca un dany psicològic que acaba sent comparable al dany físic.
"La lluita està relacionada amb el control sobre un racó estratègic de la Península Aràbiga, per on circula la gran part del petroli i gas del Golf Pèrsic en la seva ruta marítima cap a Europa"
És el mal que pateix el Iemen des que la coalició de països liderada per Aràbia Saudita comencés la seva campanya de bombardejos sobre el país fa just un any, tal com denuncia el Centre Delàs d'Estudis per la Pau en el seu últim informe. En el text, els investigadors detallen la situació catastròfica en què es troben els iemenites: 32.000 morts o ferits, un milió de desplaçats i un 80% de la població que requereix alguna mena de protecció humanitària.
Els atacs en suport de la facció sunnita de la guerra civil oberta al Iemen han arrasat el país, han assolit objectius civils i camps de refugiats, en el que ha estat denunciat com a crims de guerra per diverses organitzacions internacionals. També hi ha sospites de que l'aviació saudita, aliada amb una desena de països sunnites a aquesta ofensiva -que compta amb el vistiplau dels Estats Units- ha utilitzat bombes de dispersió en els seus atacs.
Camions cisterna retinguts en una carretera sense pavimentar, en un desviament forçat pels combats entre les forces lleials al president iemenita (xiïtes) i els rebels (sunnites), recolzats per una coalició de països àrabs liderada per Aràbia Saudita. Reute

No obstant això, el conflicte, que es camufla després d'un context religiós, amaga en realitat una pugna geoestratègica: "La lluita està relacionada amb el control sobre un racó estratègic de la Península Aràbiga, com a porta del Mar Roig -accés al canal de Suez- i de l'estret de Bab-el-Mandeb, per on circula la gran part del petroli i gas del Golf Pèrsic en la seva ruta marítima cap a Europa ", expliquen els investigadors del Centre.

La ferida de la campanya que dirigeix ​​la monarquia wahhabita Arabia trigarà dècades a tancar. UNICEF denuncia que 1.000 escoles han estat destruïdes, mentre que Amnistia Internacional ressalta que el 34% dels nens i nenes no han anat a l'escola des de març de 2015, una generació que "viurà les conseqüències de per vida", lamenten des del Delàs . La destrucció arriba fins i tot als camps de cultiu i dipòsits de cereals, un sector que representa un 20% del PIB del Iemen i ocupa a la meitat de la població.

Mandat del Parlament Europeu: fi de les exportacions a l'Aràbia Saudita

"Un món més segur no es construeix omplint d'armes i municions", destaquen els investigadors. I és que d'aquells pols aquests llots: durant els últims cinc anys Aràbia Saudita ha comprat armament a un nivell descomunal, finançant fins i tot les compres dels seus aliats a la regió.
Navantia està a punt de tancar un contracte amb l'Aràbia Saudita per subministrar cinc vaixells de guerra per 3.000 milions d'euros
Les seves compres d'armes en el període 2011-2015 van ser un 275% més grans que en l'anterior 2006-2011. El règim absolutista Arabia és el major importador d'armament de l'Orient Mitjà i Espanya, la indústria militar ha estat potenciada pel ministre de Defensa -ja en funcions- Pedro Morenés, no ha volgut quedar-se sense el seu tros del pastís: li va vendre gairebé 450 milions d'euros en material de defensa i acumula més de 1.200 milions des de 2013. També s'han signat nombrosos acords de col·laboració militar, gràcies als quals els pilots d'Eurofighter saudites s'entrenen amb personal de l'Exèrcit de l'Aire, entre altres ajudes.

El Cap d'Estat Major de la Marina Saudita, l'almirall Abdullah Sultan Alsultan va efectuar una visita oficial a Ferrol on va inspeccionar les dependències de l'Armada i les instal·lacions de Navantia, en previsió de la compra de cinc vaixells de guerra a l'empresa espanyola per 3.000 milions d'euros. 
Aquestes vendes de material militar a un país que participa en un conflicte obert, en el qual hi ha un greu risc que es cometin més crims de guerra i violacions del Dret Internacional, estan expressament prohibides per la legislació comunitària. Això ha provocat que el Parlament Europeu carregui contra "alguns Estats membres de la UE han seguit autoritzant la transferència d'armes i altres productes afins a l'Aràbia Saudita" en una resolució aprovada a finals de febrer, informen a público.es

Alguns d'aquests estats, com Bèlgica i Suècia, ja han cancel·lat les vendes d'armes a l'Aràbia Saudita, Espanya no!....
  • ... Espanya, amb un govern en funcions del PP, està pendent de la ratificació final d'un contracte entre Navantia i el règim wahhabita per a la construcció de cinc corbetes a canvi d'uns 3.000 milions d'euros.
  • Hi ha moltes maneres de ser un terrorista, de matar.....