BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » LA NOVA CONVERGÈNCIA

LA NOVA CONVERGÈNCIA

- Francesc Puigcarbó - divendres, 8 de juliol de 2016 - 8.7.16


Els associats de Convergència triaran aquest divendres el nou nom del partit, i hauran de fer-ho entre dues opcions: Més Catalunya o Catalans Convergents. La decisió es prendrà després que CDC enterri aquestes sigles en l'últim congrés de la força nacionalista i comenci el conclave de la nova formació al recinte del Fòrum de les Cultures de Barcelona.
L'opció de Més Catalunya significaria prescindir en el nom de qualsevol ombra de Convergència, mentre que l'opció Catalans Convergents mantindria més vincles amb les sigles amb la despareguda formació. La segona és la proposta que defensa la direcció i també coincideix amb els postulats que van defensar els militants durant el procés de consulta que va posar en marxa el partit fa mesos.
No tinc tant clar que es posin d'acord en un dels dos nous noms, és posible que ho deixin per la tardor, i curiós que de fet nomès canviaran el nom del partit, car la resta ja es veu a venir que seguirà igual.
No sóc pas votant de Convergència, bé, no ho sóc concretament des del pacte del Majestic, però tenint en compte que tampoc serà un partit nou, jo, el nom no el canviaria, i deixaría el mateix: Convergència democràtica de Catalunya, és una marca que té ja 40 anys i tothom la coneix, en aquest cas, el nom si fa a la cosa, i, de fet passarà com amb els carrers als qui varen canviar el nom els franquistes, que la gent els hi deia el nom anterior, i discutint si son garses o perdius se'ls hi acabarà passant l'arròs, per cert, pel que diuen estan barallant-se entre les diferents faccions. Potser el millor que podrien fer, és dissoldre el partit i dedicar-se a una altra cosa, la feina que havien de fer ja s'ha acabat i per més perdó que demanin com diu Trias, ja és tard, entre uns quants la mataren i ella sola s'està morint. Game over per CDC.

SHARE

- Francesc Puigcarbó

14 Comentaris :

 1. CdC no puede abolirse.
  Tienen todas..TODAS las sedes embargadas.
  Tienen parte de sus componenetes en situación de lista de espera para el Juzgado.
  Y tienen personas juzgadas (Jordi Pujol, por ejemplo) en impasse y a ver si la condena se reduce, y es por eso que es imposible que se abola la denominación de origen.
  En realidad podrían pasar a llamarse Hereders d´En Pujol & Cia.
  Sería maravilloso.

  ResponElimina
 2. o 'FILLS DE PUJOL ASSOCIATS I CONVERGENTS'

  ResponElimina
 3. Mira, lo acabo de leer en EL Periódico:

  Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) no desaparecerá este viernes. No puede hacerlo. Al menos, como figura jurídica. Los motivos: la existencia de un importante patrimonio y los numerosos cargos electos que han sido escogidos bajo sus siglas o las de CiU. Las fuentes del partido consultadas por este diario rechazan que el tercer motivo sea que algunas de sus sedes, 15 en concreto, estén embargadas por el proceso judicial abierto a raíz del saqueo del Palau de la Música durante la época en que Fèlix Millet fue su presidente. "Podríamos vender algunas sedes y depositar el dinero en el juzgado", detallan las mismas fuentes. El nuevo partido quiere romper definitivamente con cualquier atisbo de corrupción y nacer limpio.

  Y es que CDC cuenta con un patrimonio en inmuebles (es decir, en sedes) que ronda los 20 millones de euros, 92 trabajadores y derechos electorales (subvenciones y cuota de pantalla en las campañas) originados por los cargos públicos que han sido elegidos bajo sus siglas o, a escala municipal, bajo las de CiU, cuando todavía el partido de Artur Mas no había partido peras con Unió Democràtica. Estos concejales y diputados, al haber sido elegidos por un partido determinado, no pueden ser traspasados, jurídicamente hablando, a otra formación política. Por lo tanto, CDC debe continuar como entidad independiente

  ResponElimina
  Respostes
  1. ho he llegit mentre esmorzava, pero pot desapareixer amb deujte i embargats i tot. A la pràctica, Unió ja no hi és, però el deute si.... i veurem qui el paga.

   Elimina
 4. no estic segura d'aquesta mort, 'los muertos que vos matáis gozan de buena salud', sobre el nom, que el deixin com està, els socialistes ho han fet i tambe han tingut molts marrons, de fet van treure allò de 'obrero' però no del tot, agradi o no el partit ha connectat durant anys amb un ampli espectre de la societat catalana, de dalt a baix i de dreta a esquerra, agradi o no, gràcies també al carisme pujolià, cosa difícil de remuntar, però... qui sap, de més verdes en maduren, de fet avui els partits, de moment, no són el que eren, llevat del PP que sempre és el mateix i això explica també el seu èxit electoral

  ResponElimina
  Respostes
  1. El problema de CDC, és que amb els seus postulats polítics actuals s'hauria de dir ERC, o AC/DC, d'ací la seva propera desaparició edn pantalla....

   Elimina
 5. La gent, el sector social que ells representen, no estan ni embargats ni sotmesos a judicis ni a procediments legals, encara que a l'escarni social, judicis ideològics, d'opinió i mediàtics en tenen molts. Algú els ha de representar i si no ho fa aquest nou partit, o el que sigui, algú altre ho farà. La desvinculació política amb CDC no sé com es fa, però segur que hi ha maneres.

  ResponElimina
 6. NO SEMBLA EL MÉS ACONSELLABLE, CDC és CDC no una altra cosa, ni unes altres sigles. El problema que tenen és que han perdut la identitat i ja no és una convergència d'idées que ho abarcaba gairebè tot, ara són el més semblant a esquerra, i aquest és un dels seus problemes.

  ResponElimina
 7. Sí erc és el partit independentista d'esquerres, la nova cdc hauria de ser el partit independentista de dretes. Això no és aconsellable? Aconsellable per a qui?

  ResponElimina
 8. ERC té d'esquerres el que jo de bombero. CDC ja està, ha acabat el seu viatge, no té cap raó de ser, d'existir, l'ha matat l'avi Pujol. Mas el que fa es gestionar la defunció com pot.

  ResponElimina
 9. No sabía que habies treballat de bombero!!! Que bé

  ResponElimina
  Respostes
  1. DE BOMBERO TORERO..... VOLS DIR QUE HI HA ALGUN PARTIT D'ESQUERRES? veritablement d'esquerres......

   Elimina
 10. Home, intento posar-me en les coordenades de temps i espai que ens han tocat. La paraula "veritable " és típica de l'esquerra per atacar o defensar-se dels rivals de l'esquerra. Veritable, puresa, essències, pedeegree, etc.

  ResponElimina
 11. deixem-ho en centre esquerra, sense aldarulls innecessàris..... que això de l'esquerra ja no és el que era, agrupacions folklòriques com la CUP a banda.

  ResponElimina