.... A PROPÒSIT DE FEDERICO


Fa un any parlava de l'assassinat de Federico Garcia Lorca, del que encara no se sap exactament on el varen enterrar; apuntaba en el text que teniu a continuació algunes pistes que havia aportat Jean Claude Couffon, i deia que li podien haver preguntat a José Luis Trescastro, un sinistre falangista que hi va tenir a veure amb la mort de Federico, ell i els del tricorni....


Al Barranc de Viznar ja va situar la fossa de l'autor de Yerma l'hispanista francès Claude Couffon, una teoria que va tornar a sortir a la llum fa uns mesos, quan va aparèixer un informe policial datat en 1965 sobre la mort del poeta, que la situava a uns dos quilòmetres a la dreta de Font Gran, és a dir, aproximadament en aquesta zona.
"La placa que l'Ajuntament de Víznar (Granada) havia col·locat al Barranc de Viznar situant la fossa de Federico García Lorca i els tres afusellats al costat d'ell en aquest enclavament ha estat retirada després que romangués allí durant diversos mesos. No obstant això, l'alcalde, Joaquim Caballero (IU), assegura que desconeix qui ha pogut retirar-la i ha negat que hagi estat el propi consistori, ja que ell hauria d'haver donat l'ordre per a això, i no ho ha fet. "No sé qui l'ha tret, per descomptat jo no he donat l'ordre", ha indicat.
La decisió de situar allà una placa va ser l'anterior alcalde, Luis Antonio Pérez Sánchez (IU), que no s'ha pronunciat al respecte. Quan va admetre que ell havia estat qui havia decidit la col·locació, es va mostrar convençut que el poeta es troba en l'anomenada Fossa 2C, després que l'arqueòleg que va dirigir els tastos fa dos anys en el paratge així li ho s'assegurés forma informal."
M'agradaria que en aquest desastre de país ineficient, d'una punyetera vegada uns i altres deixessin als morts descansar en pau, y si encara no saben on són les restes de Federico, que li haguessin preguntat al sinistre falangista de la fotografia, ell ho habia de saber

JUAN LUIS TRESCASTROComparteix:  

Comentaris

  1. I SI...EL SEU PARE UN SRO.IMPORTAN A GRANADA,HAGUES RESCATAT LES DESPULLES JUST DESPRES DEL ASESINAT?...

    ResponElimina
  2. No creo que a la familia le haga ninguna gracia el trasteo continuo de la búsqueda de los restos.
    Me consta porque lo he leído en alguna ocasión.
    No soy nadie para opinar sobre el hecho, pero creo que esto se ha convertido en un circo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada