Amb la designació de Alfonso Alonso com a candidat a lehendakari, el nombre d'integrants que es reuneix a la taula del Consell de Ministres de Mariano Rajoy no ha fet més que minvar des del passat 20 de desembre. L'última baixa és la de Alfonso Alonso, designat candidat del PP a lehendakari en les pròximes eleccions basques i obligat a renunciar per aquest motiu. D'aquesta manera, Fátima Báñez és ara la ministra amb més competències de tot l'equip. La ministra d'Ocupació i Seguretat Social també ho és ara de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.


La notícia s'ha conegut aquest dimarts, amb la seva publicació al BOE. Després de l'últim Consell de Ministres, celebrat fa dos divendres, Soraya Sáenz de Santamaría no va voler revelar res malgrat que se li va preguntar expressament durant la roda de premsa posterior. "Estem cessats des de 21 de desembre, per tant es tracta d'un simple Reial Decret d'assumpció de funcions i es tracta de compassar la decisió del president amb la data de presentació llistes i candidatures. No em correspon a mi, recaurà en algun ministre amb relació present o passada del departament ", és tot el que va explicar. D'aquesta manera, la vicepresidenta protegia de les preguntes dels periodistes a la seva companya de gabinet, un dels membres més fidels del conegut al Govern com "clan dels sorayos".

Ah! Fátima Báñez, inútil presentar-se sense referències, compleix tots els requisits del Principi de Dilbert: aquest principi, indica que els empleats incompetents són ascendits intencionadament per evitar que produeixin danys (com reduir la qualitat del producte, ofendre als clients, als empleats, etcètera). El Principi de Dilbert utilitza la idea que en determinades situacions, els llocs superiors d'una organització poden tenir molt poca rellevància en la producció real i que la majoria del treball productiu i real en una companyia es fa per persones de la part baixa de la escala de poder. És també possible veure els dos principis simultàniament en una mateixa organització,  el de Dilbert i el de Peter.
Aquest seria el cas de Fátima Báñez i 'Mossèn' Fernández Díaz, encara que aquest fins i tot en el seu càrrec posat ja a posta perquè no molesti gaire ni faci molt de mal, és capaç d'augmentar i superar el seu nivell d'incompetència. Tots dos senten una gran predilecció per les verges, mentre Báñez li agraeix a la Verge del Rocío la seva ajuda per sortir de la crisi, en comptes de resar-li a la dels desemparats perquè solucioni el problerma de l'atur, l'altre les condecora 'amb un parell' i fins i tot té el seu àngel de la guarda propi perquè li aparqui el cotxe.

Haurien els dos prendre exemple del seu Cap: 'Runner' Rajoy, el Bartleby per excel·lència: no pensar, no fer res, no llegir diaris (només el Marca) no prendre cap decisió, no patir i així, sobreviure entre les ruïnes de la seva intel·ligència.

Doncs bé, amiguets i amiguetes, aquests tres elements tan peculiars i algun més del mateix calat intel·lectual, ètic i moral, seran els que ens van a desGovernar quatre anys més en aquesta Espanya del nostra neguit, que a part de l'ànima ens trenca el cor -si algú no hi posa remei -. 

Gràcies Albert, moltes gràcies! - Pedro 'se fuerte