Els mitjans s'ho haurien de fer mirar a l'hora de titular les noticies, clar que viuen del titular cridaner, que és el que ven, encara que en aquest cas estic parlant d'ABC on fa ja anys que no hi treballen periodistes, si més no, només intoxicadors professionals i no deixa de ser un mer tabloide groc. El títol de la noticia tal com la donen, és cridaner: Un extremista antimusulmà sembra el terror simulant una invasió de Daesh a Praga. Si! crida l'atenció, però si mireu el video veureu que la gent passa olímpicament del suposat terrorista, per que el coneixen, o perque ja veuen que la cosa no va en serio, més aviat semblaria que el que fa de terrorista seria Buenafuente, el Gran Wyoming o Florentino Fernández, però els impresentables de l'ABC donen la noticia com si fos el caos, el acabose, el desideratum. És el periodisme actual que patim dia si dia també, becaris a tot ritme i rigor informatiu zero, buscar un titular el màxim de cridaner possible i a fer la mà.

La noticia ja la donen més acurada: La Policia txeca està investigant l'activista antimusulmà Martin Konvicka per haver dut a terme una simulació d'una invasió de membres del grup terrorista Daesh a la plaça de la Ciutat Antiga de Praga, segons han informat aquest dilluns els mitjans locals.
Konvicka va arribar a la cèntrica plaça, un dels principals destinacions de la capital txeca, a lloms d'un camell i acompanyat per diverses persones més vestides de camuflatge en un jeep i a peu i que portaven barbes postisses. A continuació, van disparar a l'aire amb armes de rèplica i van cridar «Allahu akbar» (Déu és el més gran), segons es pot veure en un vídeo a YouTube, en què s'observa com a turistes i vianants miren perplexos el que està succeint i fan fotos i vídeos amb els seus telèfons mòbils.

Després d'això, Konvincka va pujar a la part del darrere del jeep, on anava inicialment una dona vestida amb la granota taronja que Daesh fa servir per als seus presoners, i es va dirigir als presents mentre un altre home vestit de negre enarborava la bandera del grup terrorista.

Finalment, després de la intervenció de la Policia, l'activista i els que l'acompanyaven en el seu acte reivindicatiu van ser evacuats de la plaça. La policia investiga ara si Konvicka ha incorregut en un delicte de generar una alarma falsa entre la població.

En declaracions a la web del diari «Lidovky», Kovincka s'ha mostrat satisfet per la seva actuació i ha explicat que aquesta va ser «un recordatori de l'ocupació 21 agost 1968» per la Unió Soviètica. «L'ocupació soviètica estava lluny de ser l'única amenaça a la llibertat, avui dia hi ha perills molt més grans», ha defensat. L'activista no ha volgut pronunciar-se sobre el fet que la seva actuació va generar el pànic entre algunes persones, que van córrer a buscar refugi als voltants. «Vam mostrar als espectadors i els habitants de Praga el que volíem mostrar: com seria l'inici d'un nou totalitarisme al país», ha dit.

AFEGITÓ: El titular del Huffington post és molt més correcte...

hncat.