"El Jutjat d'Instrucció número 2 de los Llanos de Aridane ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a Scott V.S, el jove alemany que estava detingut des de dimecres com a presumpte autor de l'incendi forestal de la Palma que ja ha cremat 4.000 hectàrees i en el que ha mort un agent forestal. L'alemany, que havia al·legat que el foc l'havia produït de forma accidental quan es trobava defecant, està sent investigat per un delicte d'incendi forestal per imprudència greu.
Scott V..S.
Durant la jornada d'aquest dissabte el detingut es va prestar a tornar al lloc on es va originar el foc escortat per agents de la Guàrdia Civil per dur a terme una reconstrucció dels fets. La detenció de Scott V.S. va tenir lloc a la carretera LP-2, quan una patrulla de la Guàrdia Civil es dirigia a realitzar un tall de la via amb ocasió de l'inici de l'incendi, que en aquest moment afectava la muntanya de Jedey i al barranc de les Goteres. Pel que sembla aquest ciutadà residia en una cova d'aquesta zona.
Quan els agents li van demanar explicacions, el jove va manifestar que havia calat foc a un paper higiènic que acabava d'utilitzar, en una zona amb abundant pinassa i vegetació seca. Segons el seu relat del que ha passat, el paper va fer cremar la vegetació i les flames es van estendre ràpidament pels voltants sense que pogués evitar-ho. El delicte que li imputa el jutge sembla basar-se en aquest relat, ja que se li atribueix un incendi ocasionat "per imprudència greu", no de forma voluntària."

El pitjor i més greu del cas és que hi ha un agent forestal mort, tot i així, francament no entenc el perquè de presó comunicada i sense fiança. El jutge s'ha begut l'enteniment; no es pot condemnar a una persona pels motius del que ha comès aquest jove, una negligència fatal, però una negligència. Que estigui a la presó arreglarà alguna cosa? No! ni tornarà la vida a l'agent forestal. La justicia no es capaç de resoldre aquest tipus de situacions anòmales, i tira pel camí més fàcil, a la presó comunicada i sense fiança, com si fos un criminal perillós per la societat, i després es renta les mans qual Ponç Pilat, potser perquè és incapaç d'entendre, de comprendre que ha estat un accident, un incident, una imprudencia - d'acord -, però sense cap mena de mala fe ni ganes de fer mal. Així de senzill, així de simple.

S'em fa difícil  acceptar una solució tan senzilla com la del Jutge, seria com condemnar a un  llampec per haver impactat amb una persona, o a la branca d'un arbre per caure damunt d'algú, i ja entenc que algún càstig hi ha d'haver, però la presó no és cap solució, la indemnització económica és inviable, potser el més raonable seria condemnar de per vida a treballs socials aquest jove, o a fer d'agent forestal. Em temo que, una vegada més, la Justicia no ha estat justa, encara que el jutge es limita a aplicar la llei, sense plantejar-se totes aquestes disquisicions, que per a mi fan que no sigui del tot just en la seva decissió.

El pitjor, ja ho je dit abans, la mort de l'agent forestal, i això, malauradament és irreparable, encara que empresonin al jove imprudent.