Una ciutadana britànica ha estat detinguda a l'aeroport de Doncaster (Regne Unit) després que un dels membres de la tripulació la veiés llegint un llibre sobre art sirià, informa el rotatiu 'The Independent'. Faizah Shaheen, que treballa en el Servei Nacional de Salut britànic per evitar que pacients adolescents amb problemes mentals es radicalitzin, va ser abordada per la policia el passat 25 de juliol quan tornava de la seva lluna de mel a Marmaris (Turquia). La dona, de 27 anys, va ser interrogada durant 15 minuts, al final dels quals les forces de l'ordre van confessar que el llibre que estava llegint va ser la causa de les seves sospites.
Malu Halasa

El motiu de la polèmica és un volum premiat de Malu Halasa: 'Syria Speaks: Art and Culture from the Frontline' (Síria parla: art i cultura des del front). L'obra reuneix art sirià en forma de contes, cançons, assajos, poemes i fotografies.
 Faizah Shaheen,

A la portada, que es el que debia alertar a l'idiota que la va denunciar a la policia, es veu un jove musulmà amb una fona; ara s'entén, una portada amb una arma de destrucció massiva al davant és normal que causi alarma entre els estúltics que la varen denunciar i els estúltics que la varen detenir i interrogar. Sembla tret d'un guió dels germans Marx, però és real, i és el que tenim i el que ens espera, una societat amb poques llibertats, manada per idiotes, governada per idiotes, controlada per idiotes, que omplen les nostres ciutats de soldats, policies i lleis inùtils per evitar el que és inevitable, que ens ataquin quatre eixelebrats amb un simple matxet, un camió o amb el que vulguin, sense que ho puguin evitar, i l'ùnic que aconseguiran es, o detenir a algú com Faizh per una fotesa com la que us he explicat, o matar a algú innocent (dany col·latedral, clar), que passarà tard o d'hora. És l'Europa que tenim, l'Europa de les tres 'is' insolidària, inùtil, ineficient.