Les ONG Metges sense Fronteres i SOS Mediterranee han informat aquest diumenge del rescat de 551 persones -entre elles 18 nens menors de cinc anys- de les aigües de la Mediterrània. L'operació ha comptat amb l'ajuda del vaixell Dignity 1, de MSF, i de la també ONG Proactiva Open Arms. Ahir dissabte, Metges sense Fronteres va informar del rescat d'altres 113 persones, més de la meitat menors no acompanyats. Entorn de 266.000 immigrants, entre ells refugiats, han arribat a Europa des de principis de 2016 a través de la Mediterrània, les aigües s'han cobrat les vides de 3.156 viatgers, segons dades de l'Organització Internacional per a la Migració (OIM).
No és noticia de portada dels diaris digitals i demà igual ni surt als de paper, són 664 persones rescatades nomès en dos dies, persones que encara han estat de sort, 3.156 se les ha empassat la Mediterrània de gener a dia d'avui, no tenim fotos d'ells per posar a la portada per cridar la nostra atenció, i no la criden, és una noticia reiterada que per comuna ja no en fa cas gairebè ningú, i aquesta bona gent es segueix ofegant cada dia en aquest enorme cementiri que és la Mediterrània.
Tan costaría atacar el problema d'orígen?, de l'altra banda de la riba d'on surten aquestes barques sense cap garantía d'arribar al seu destí, per enriquir a unes mafies que fan l'agost amb la necessitat d'aquesta bona gent, que a més paga molts més diners que el que els costaria si tinguessin documentació legal agafar un avió.
Ha arribat a la conclusió que a les autoritats europées ja els hi va bé, incapaces de solucionar els problemes en origen, així com la vinguda massiva dels migrants, han optat per no fer res, i quants més es perdin pel camí, millor, menys problemes. 

En l'escrit anterior sobre Omran, en Salvador m'ha deixat aquest comentari:

Es increible i totalment revoltant, que les autoritats internacionals hagin estat encara incapaces d'intervenir a Síria per agafar el responsable màxim, l'Al-ahsad, o com es digui, i portar-lo davant el tribunal de la Haia per crims contra la humanitat... A què esperen encara?

i jo li he contestat:

Els responsables màxims Salvador, són les pròpies autoritats internacionals, o almenys els cómplices directes, l'OTan, Rússia i els EUA.

I amb els migrants ofegats a la Mediterrània tenim els mateixos culpables, per acció i per omissió.