ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimarts, 16 d’agost de 2016

VISCA CUBA!, SI POT SER, LLIURE


Com cada any, al setembre començarà a la zona del Carib la temporada d'huracans i tempestes tropicals que periòdicament afecten tota aquesta zona. Seria important avisar a la gent que no es preocupi, que a l'illa de Fidel, no hi ha cap problema, allí estan preparats pel que faci falta. Recordo que estant allí de vacances fa onze anys hi havia la tempesta tropical Rita, que venia a ser com una tramuntana amb vents de noranta per hora, però si és cert que altres huracans arriben sovint a l'illa, on curiosament és l'únic lloc de la zona on aquests fenòmens naturals no causen gairebé mai víctimes.
Llàstima de no haver-ho pogut gravar, però mentre s'acostava a Varadero la tempesta tropical Rita aquesta, la televisió cubana va aturar una de les seves emissions en directe d'una partida d'escacs (ho juro) i va sortir un meteoròleg d'allí que és molt conegut explicant el fenomen amb uns mapes que els he vist més moderns fa molts anys, tot i que s'ha de dir que el senyor aquest s'explicava molt bé, d'una manera molt didàctica, sistema per cert bastant usual a la televisió Cubana, i, per acabar-ho de reblar, més endavant oferien unes imatges gravades, ensenyant dos soldats de l'exèrcit cubà preparats pel que fes falta en cas de l'arribada de la tempesta.
L'equipació era un pic, una pala, una corda i una càmera de pneumàtic de camió (dels que ens portàvem a la platja fa tres mil anys ....). Ah! i el camió que tenien al seu costat per reforçar-los era un JHC rus (Joven hermano comunista, els deien) de la segona Guerra Mundial. La veu en off del locutor amb admiració i emoció continguda afirmava que el poble de Cuba podia estar tranquil ja que l'exercit revolucionari estava preparat per afrontar la tempesta tropical, un huracà o el que fes falta. Us asseguro que la imatge per a un europeu era al·lucinant. Visca Cuba!, si pot ser lliure, perquè allí si que estan ocupats, i Fidel que ha complert 90 primaveres.

« PREV
NEXT »

4 comentaris

 1. No me creo nada.

  Formé parte del PORE (4º Internacional).

  Conozco quien y de qué se sirvío en el PCE, La Bandera Roja..(jojojojojojo, unos quinielistas de primera), los Maoistas (menudos taraos), los...
  jajajajajaja

  Incluso se , y vino conmigo y con la Marta MATA, si..MARTA MATA a Radio Juventud, por parte de los del FRAP, si, el número uno y partícipe del FRENTE REVOLUCIONARIO ANTICAPILATISTA PATRIOTICO....
  La Guardia Civil vino a casa a llevarse su mochila, si...¿ y ?
  Payasos...payasos... todos
  Fuimos juntos hasta que en la salida de la Plaza España, en el tren de los Ferrocarriles Catalanes, hasta que se jodió la luz..
  Era un 11 de setiembre del 75, dirección Sant Boi, y de allí a Plaza Catalunya..
  ¿a papá mono bananas verdes ?

  Por aquí nada más...
  Hablaremos.
  Salut

  ResponElimina
 2. FAS BÉ, LA REVOLUCIÓ CUBANA VA SER UN FRAU EN TOTA REGLA.

  ResponElimina
 3. Y la mitad medio curas...
  Madre mía...Aún recuerdo la Marta Mata, hoy gran olvidada, si por los mismos sociolistos...
  Ella ayudó a que se creara en 1974/75 lo de Mayores de 25 años en la Universidad...La recuerdo en Bellaterra, por el Camino de Ho-Chi-Ming (aún mo llegaban los autobuses y los trenes te dejaban a más de un kilómetro)
  Ja parlarem...tenemos la memoria de cristal...Ostias los de Bandera Roja y la ciclostil de Sant Andreu...
  ja parlarem...
  Ciau

  ResponElimina