A PROPÒSIT D'UN VI FEIXISTA


La policia ha detingut el propietari d'un pub a Augsburg (Baviera) per tenir a la barra diverses ampolles de vi etiquetades amb la cara d'Adolf Hitler, segons publica el Augsburger-allgemeine. En una d'elles, a més, es pot llegir la salutació nazi.

Un client va advertir de la presència d'aquests símbols i va avisar la policia, que es va presentar al bar i va detenir al responsable. L'home, de 49 anys, va declarar que les ampolles eren un regal i que les va trobar "divertides". Les autoritats no el vinculen amb l'entorn de la ultradreta.

A CASA PEPE hi ha fins i tot una mena de museu, i no hi ha hagut cap intervenció
El propietari del bar va assegurar que no sabia que a Alemanya era il·legal exposar símbols d'aquest tipus relacionats amb el nazisme. Aquesta prohibició està recollida en l'article 86 del Codi Penal i és extensible a més símbols associats amb organitzacions anticonstitucionals. Aquest punt també condemna l'ús de salutacions com "Heil Hitler". L'home podria enfrontar a una pena de tres anys de presó si les investigacions conclouen que va vulnerar l'article 86, segons The Local.

No deixa de ser curiosa la diferència entre Alemanya i Espanya, aquí a molts bars es poden veure ampolles amb la cara del caudillo, l'àguila o el DNI de Franco o Jose Antonio, i ningú denuncia res ni avisa la policia que dubto intervingués en cas de ser requerida, com a molt, multen per dur el CAT a l'automòvil. Aquest és un capítol de la història recent que no s'ha tancat, potser perquè de fet segueixen manant molts dels descendents dels mateixos que surten a les ampolles. 

Comparteix:  

Comentaris

 1. Es incuestionable que la historia no se puede, ni se debe borrar (para que se sepa como fue en las más de las veces y para que no se repita, en las otras tantas). Pero los hay casposamente anclados.
  Franco se alzó contra una república elegida por las urnas, luego se alzó en contra del sufragio universal.
  Firmó sentencias de muerte hasta casi el día de la suya, cuarenta años después, y manejó, como todos los dictadores (da igual Stalin, que Castro, que Stroessner) un país a mano de hierro, dando prioridad a esbirros para que hicieran de España su cortijo.
  La verdad es que no entiendo esa falera de sacarle en fotos de vinos.
  Un abrazo

  ResponElimina
  Respostes
  1. la diferéncia és que a Alemanya es castigat i aquí tenen la total impunitat.

   Elimina
 2. Ja dic, Espanya és Espanya. Cap dictador s'imposa sense el recolzament d'una bona part de la població en contra d'una altra part. Una part d'Espanya no és que sigui franquista, és que Franco era com una part d'Espanya, la seva expressió fidel.

  ResponElimina
  Respostes
  1. i aquí en tenim molts també, per això Franco va morir al llit i els seus hereus són els que ens manen...

   Elimina
 3. Pues a ver quien se bebe ese vino...José Antonio no mato a nadie, que yo sepa, tal vez porque no llego a cuando ganaron la guerra y el de la botella de vino hizo que le mataran.
  La cosa que más gracia me hace es cuando algún desinformado dice que Franco fue un gran general, les hay lerdos de c.jo..s....

  Un saludo

  ResponElimina
  Respostes
  1. si hubiese sido un buen general y un buen estratega la guerra habría acabado mucho antes.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada