La policia ha detingut el propietari d'un pub a Augsburg (Baviera) per tenir a la barra diverses ampolles de vi etiquetades amb la cara d'Adolf Hitler, segons publica el Augsburger-allgemeine. En una d'elles, a més, es pot llegir la salutació nazi.

Un client va advertir de la presència d'aquests símbols i va avisar la policia, que es va presentar al bar i va detenir al responsable. L'home, de 49 anys, va declarar que les ampolles eren un regal i que les va trobar "divertides". Les autoritats no el vinculen amb l'entorn de la ultradreta.

A CASA PEPE hi ha fins i tot una mena de museu, i no hi ha hagut cap intervenció
El propietari del bar va assegurar que no sabia que a Alemanya era il·legal exposar símbols d'aquest tipus relacionats amb el nazisme. Aquesta prohibició està recollida en l'article 86 del Codi Penal i és extensible a més símbols associats amb organitzacions anticonstitucionals. Aquest punt també condemna l'ús de salutacions com "Heil Hitler". L'home podria enfrontar a una pena de tres anys de presó si les investigacions conclouen que va vulnerar l'article 86, segons The Local.

No deixa de ser curiosa la diferència entre Alemanya i Espanya, aquí a molts bars es poden veure ampolles amb la cara del caudillo, l'àguila o el DNI de Franco o Jose Antonio, i ningú denuncia res ni avisa la policia que dubto intervingués en cas de ser requerida, com a molt, multen per dur el CAT a l'automòvil. Aquest és un capítol de la història recent que no s'ha tancat, potser perquè de fet segueixen manant molts dels descendents dels mateixos que surten a les ampolles.