Ho deia avui el reaparegut Barbeta a Rac1: els que van en cotxe a Barcelona són uns desgraciats, han de suportar embussos, cues, obres, motos, bicicletes, i més incidencies en el dia a dia de conduir per la ciutat Comtal. Té raó Barbeta en titllar-los de desgraciats, no és pas cap insult ni un menysteniment, haver de conduïr per Barcelona és una autèntica desgracia, un càstig bíblic.
L'automòbil a ciutat és un problema que s'haurà d'acabar erradicant, aixó és clar, però per què aixó sigui una realitat cal un transport públic que ara no hi és, ni funciona, el metro té molt que desitjar, el tramvia és un fòtil peculiar i turístic bastant inútil, i el principal problema: rodalies que és un desastre i no sembla que hagi de funcionar més bé en un futur. L'Ajuntament subvenciona el transport per què surti més econòmic als ciutadans i aquest cost l'impedeix augmentar i millorar la xarxa de transport.
Que hi hagi molt sarao o no avui, no té cap importància, no és un dia normal, i una flor no fa estiu, al cap i a la fi, els embussos que no i hagi avui, i seràn demà, passat, l'altre, l'altre i l'altre.... La performance d'avui és una bestiesa sense sentit, que no té cap utilitat ni concienciarà als qui no ho estiguin ja, i encabronarà, o ja està encabronant a molts soferts conductors, aquests desgraciats que deia el Barbeta, que avui no han tingut més remei que circular pels carrers de Barcelona. Res, tot això no són més que collonades o com diuen ara, postureig de l'Alcaldesa Colau; en Trias no ho va fer aixó del dia sense cotxes, ell mai ho faria.