Si tot va segons el previst, avui a la votació que ha de començar a les 8.05pm, Mariano Rajoy no aconseguirá els vots suficientes per a ser investit President del Govern Espanyol. Hi ha veus - entre elles la de Felipe Gonzalez - que insinuen que si Rajoy fes un Artur Mas, es podrien abstenir uns quants diputats socialistes, lo que trauria al Pp de l'atzucac en el que està i del que tan s'en fotien quan estàvem aquí en la mateixa situació.
El problema però, no és personalista, Rajoy no és el problema i tampoc és la solució, o és que potser si en comptes de Rajoy hi posen a una altra persona, canviària alguna cosa en la manera de mal governar del partit Popular?. No! No és Mariano Rajoy el problema, el problema és el partit Popular en el seu conjunt, ple d'imputats i de sospitosos habituals, és el partit tot ell el que no hauria de poder governar, però tampoc és que l'alternativa molt difícil d'ajuntar PSOE, PODEM I C'S, ofereixi gaires garanties, per a no dir cap.

De fet, tots els partits són el problema, i en aquest joc dels disbarats que és la política espanyola, qui més desitja unes terceres eleccions, de fet l'únic que les desitja, és Mariano Rajoy, car sap i ja compta què al desembre pot assolir la majoria absoluta, només amb el suport del què en quedi de C's.

Hi ha veus que demanen l'abstenció ciutadana en senyal de protesta de cara a aquesta tercera convocatoria electoral, una protesta que demostri el rebuig dels ciutadans envers la xusma parlamentaria que patim, però és un error, la dreta sempre vota, fins i tot a vegades, els avis dels geriàtrics i els morts ho fan.