No sé si és cert o es tracta d'una llegenda urbana; explicava algú que abans d'entrar al camp del Barça, el Bisbe Deig i Mossen Ballarin, aquest últim deia: estarem d'acord en que l'arbitre és un fill de puta, i a continuació es persignàven. 
No caldria esmentar a la seva mare ni referir-se a alguna mancança física o a un hipotètic dany mental. El pitjor que es podia dir d'ell, la màxima expressió de l'enrabiada, era dir-li «àrbitre», com ho feia el pare d'en Fonolleres, ve a ser com dir taxista, a un taxista. Amb la simple descripció del nom es transforma en un malnom, encara que per si hi ha algún dubte, és aquest el motiu que dels árbitres de futbol es diguin sempre els dos cognoms, per exemple Guruceta, es deia Guruceta Muro. 

Vaig publicar a Collonades que l'Exèrcit Islàmic els acaba de prohibir a Síria. No hi ha àrbitres. I amb prou feines hi ha futbol, és clar. El motiu és aclaparador: es regeixen per les normes de la FIFA i no pas per les d'Al·là. Això, que sembla una broma, és cert. El futbol es va inventar a Anglaterra a mitjans del XIX, encara que de seguida varen oblidar com s'hi jugava, però sembla ser que Mahoma, d'una manera o una altra, ja el practicava. Al·là assegura que un jugador no s'ha de refiar del criteri d'un jutge sinó de la llei sagrada (o de la seva interpretació, és clar). I la llei permet que cada futbolista castigui segons el seu criteri l'ofensa comesa. Aquest seria el cas de de Felipe que va acabar amb la carrera de Bustillo traspassat ahir, perquè li havia fet dos gols al Madrid, i amb una entrada com ell bestial el va enviar a Salou, o sia que va jugar nomès un partit amb el Barça.

Per cert que a la pel·lícula Timbuktu, hi ha una escena meravellosa on uns nens juguen a futbol en un camp de terra, però com està prohibit, ho fan sense la pilota, la bimba que diria Puyal. Al·là és gran i Mahoma és el seu profeta, peró Messi és Déu, el deu dels cristians, clar.