Cal llegir aquest article de JEAN-PAUL BRIGHELLI amb atenció, no es tracte d'estar-hi del tot d'acord, però si prendre nota d'un corrent d'opinió sobre l'Islam cada vegada més extès a França....

Tartuf i la societat de l'espectacle islamista

Convidat per Olivier Galzi a i-tele 29 d'agost, el PS Razzy Hammadi va dir que era "un dret fonamental de les dones musulmanes al país de portar un vel en llocs públics." Mentrestant, a Colomiers, Manuel Valls va parlar de Marianne", el pit nu, perquè s'alimenta de persones, i que no està cobert." Com Chevènement, aconsella als musulmans discreció mínima, el que immediatament va ofendre als diversos apologistes de l'Islam a França. I ahir a Marsella, a les quatre de la tarda i al centre de la ciutat, he conegut a una dona jove amb un burca, que portava de la mà d'una nena coberta com ella, el que ens porta al burquini i als incidents DE Sisco. Els nois que havien "privatitzat" la platja al principi de "caïdat" (dixit el fiscal) hauria ofès a les fotos que van prendre a una turista probablement -fotografiant el paisatge, que no està malament, com a tothom a Còrsega deu saber.

El vel s'ha fet per amagar o per a ser notat?

Ja hem assenyalat aquí que en general és una virtut de l'ostentació. El problema - el mateix per Tartuf - això és hipocresia. Em banyo amb un vestit especial perquè anuncio jo sòc musulmàna - verge per a la vida ... camino pel carrer perquè m'identifiquim a mi mateix com una musulmana - tan pura. Jo, a les meves nenes els poso una burka perquè sapiguen que sóc de seguir les regles - i més enllà, perquè cal patir greus pertorbacions (i) per assumir ostensiblement que una nena és un objecte de desig per als homes.
Encara que... els musulmans són aparentment els majors consumidors de pornografia. Bé per ells. Però cessin en la subordinació de les seves dones, així ho va dir François De Smet, a una "ostentació pura."
Jo no crido als esperits de Guy Debord per recordar a tots aquells que conscient de la Societat de l'espectacle, com el seu títol, quan els situacionistes del 1960 eminents no va limitar la seva anàlisi als mitjans de comunicació: apareix en si mateix una política nova, és una prova que el liberalisme ha arribat a l'etapa més alta, o que no es consumeixen els productes, però la seva imatge, reducció analitzada pel que fa a la seva imatge, l'Islam no és una religió sinó una colonialisme a la inversa.

La Lliga dels Drets Humans ha presentat davant el Consell d'Estat aquesta història del burquini (incloent una universitat de Còrsega - sip, això no és un oxímoron - és aquí una gran anàlisi), que ha d'involucrar desenes persones a França (el que veiem aquí és el nombre de musulmans francament banyant-se completament vestits, contràriament a les disposicions de caràcter general en matèria d'higiene - ah, platges, higiene, Marsella ...) no 'no era una bona idea. Avui en dia "esquerra inclusiva" com se l'anomena Mathieu Bock-Côté, va ser hipnotitzada per l'Islam que practica l'exhibicionisme d'identitat, i aquesta esquerra està aterrida de ser acusada de xenofòbia o islamofòbia" per persones que s'aprofiten dels drets humans (pels drets de la dona, no hi ha necessitat de parlar, ella no en té cap). Imagineu-vos un futur canvi de govern. Si els nouvinguts són una mica escoltats per la gent (i per què no? seria canviar-nos), que canviarà la definició legal d'espai privat i d'espai públic, i restringir els espais privats tancats primer - amb ordres a la policia per fer complir la llei amb autoritat. Les esquerres en uns pocs mesos, es trobaran, sens dubte, amb una gran oportunitat per cridar al feixisme, el que donarà un nou impuls del Districte Nord de costat (que no van votar per ella) o Villeurbanne (on no hi ha esperança que anem a votar per ells). Però potser és temps de preguntar-se quin costat és el del feixisme - la banda dels que defensen la República, o al costat d'un Islam que pretén reduir l'aplicació de la xaria, i una esquerra turmentada per la culpa   colonial que està disposada a empassar-se qualsevol gripau comunitàri.
El que la gent vol és lliurar-se de l'espectacle diari imposat de desenes de milers d'espelmes prenent possessió del carrer. Durant mesos i fins i tot anys que sentim augmentar l'exasperació, fins i tot entre persones que votaven tradicionalment esquerra i la deportació de la seva veu al FN, que no els dóna la dreta tradicional, com l'abast ja sigui de superar l'oferta. A força d'exigir la llibertat per obligar als musulmans legalistes a cumplir la llei, estan avui exposats a una hostilitat que ja no està oculta. Si demà esclata la guerra civil, s'emporten tota la responsabilitat.











JEAN-PAUL BRIGHELLI