BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » COMPRENDRE L'ALTRE

COMPRENDRE L'ALTRE

- Francesc Puigcarbó - dimecres, 23 de novembre de 2016 - 23.11.16


Deia Edmon Jabes que no és la pregunta sinó la resposta la que incendia l'edifici, i així és. Quan es pregunta a la gent si és racista, la gran majoria contesta que no ho és, sabent que menteixen, o possiblement no són conscients que ho són,  però ho diuen. I - reconeguem-ho - tots som racistes, tot el que ens és desconegut produeix en nosaltres una sensació de desconcert i por, i és per això que som racistes, es tracta tan sols de procurar no exercir i tractar de comprendre l'altre. L'altre, (cal no oblidar-ho) som nosaltres per al desconegut.

Ni bonisme, ni racisme, tot és molt més senzill: cal tractar de comprendre l'altre, a qui cal demanar el mateix esforç de comprensió amb nosaltres. Les regles del joc estan establertes, n'hi ha prou amb complir-les i han de ser iguals per a tots, els d'aquí i els nouvinguts.


SHARE

- Francesc Puigcarbó

3 Comentaris :

 1. Del tot d'acord!
  Tothom te un puntet racista, no sols amb els colors de pell...

  ResponElimina
  Respostes
  1. L'Iimportant és no exercir, jo per exemple sóc racista amb els gallecs, no se si té a veure amb en Franco i el Mariano, o dit d'una altra manera, els tinc tirria. Pero sempre dins d'un estat teòric.

   Elimina