• «El polític mitjà espanyol és un analfabet emocional que reflecteix narcisisme i ignorància. Li falta percebre les emocions del ciutadà i empatitzar amb ell. Està tan allunyat de la realitat que el patiment li és aliè, com un entrenador que no connecta amb el seu equip». Pablo Fernández-Berrocal, catedràtic de Psicologia i director del Laboratori d'Emocions. 
El portaveu de l'Executiu, Íñigo Méndez de Vigo, ha indicat que Espanya es pot convertir en un país de referència per la seva fortalesa i estabilitat. «Podem ser els reis del mambo a Europa», ha precisat. Quina pena que tants espanyols, instal·lats en la postveritat, no s'adonin que estem la mar de bé. Sembla que visquin en un altre país. El CIS assenyala que tres de cada quatre espanyols consideren que la situació política és dolenta o molt dolenta i, per rematar, la majoria d'enquestats veuen negra la situació econòmica. El que hem dit: els ciutadans vivim en un altre món.
Per cert que, parlant de politics, el senyor Iñigo Méndez de Vigo és un dels 40 diputats elegits fora de la circumscripció de Madrid, però amb casa a la capital o en algun dels municipis de la província que cobren la dieta de 1.823 euros per manutenció i allotjament que el Congrés estableix perquè puguin dur a terme la seva tasca de representació a la capital d'Espanya. D'ells, 26 pertanyen al PP (el 19% dels 137 diputats amb què compta el grup), 6 són del PSOE (el 7% dels seus 85 representants), 6 formen part d'Units Podem (el 8,51% dels 71 membres de les confluències) i 2 militen a Ciutadans (el 6% de les seves 32 escons). Curiós si tenim en compte que el Sr.Ministre Iñigo Mendez de Vigo té a la capital d'Espanya quatre vivendes propies, potser és que els té llogades i clar, no pot deixar perdre's els Ingressos d'un lloguer, si l'erari li regala 1.823 euros de res al més.