No és només el cas de Messi o Cristiano Ronaldo, les estrelles del futbol i la seva presumpta evasió fiscal. En els últims 15 anys, la inversió en paradisos fiscals s'ha multiplicat per 4. Són dades d'Oxfam, que també assenyala que, a Espanya, les empreses amb més filials en aquests paradisos són el Banc Santander, ACS o Iberdrola. Un banc, una constructora i una elèctrica. Són molt poderosos. Com assenyala aquest informe, tributen menys i, a més, "influeixen tant que els governs estan a les seves ordres". Avui ens informen de la alegalitat de Zara que li ha permès a base de tripijocs legals però inmorales estalviar-se de pagar o evadir 585 milions d'euros d'impostos a l'Estat, per mitjà d'un complex entramat fiscal.

Seguint amb l'informe d'Oxfam, el 86% de tota la recaptació el paguen les famílies, que no poden tenir uns SICAV, o sigui la gent terrenal. A la resta, hi ha els galàctics com Messi o Cristiano que, segons els periodistes de "European Investigation Collaborations", mouen els diners a través de paradisos fiscals, com les Illes Verges, per acabar a comptes de Suïssa i pagar directament al fisc espanyol xifres com el 4%. Una altra vegada alegal, però immoral.

Al silenci de Rajoy a ser preguntat sobre el cas de Cristiano (prefereixo no opinar del que no sé), cal afegir el silenci que pretén imposar un jutge espanyol, perquè estén la prohibició d'informar els mitjans europeus, que per suposat no li han fet el més mínim cas. Caldria recordar que es tracta del jutge Arturo Zamarriego, un magistrat que va arribar a la carrera judicial procedent del cos jurídic militar a través del "quart torn", que no exigeix ​​oposició i que sembla haver confós el cul amb les tempores.

En el nom del 86% dels ciutadans, crec que tenim dret a saber la veritat, tota la veritat. No només la dels futbolistes revelats per la Fiscalia, curiosament poc després de les revelacions periodístiques, no a l'inrevés com en el cas de Leo Messi, que s'hauria de recordar que és el màxim contribuent al fisc espanyol, sinó tambè de bancs, constructores, eléctriques o els Zara de torn. Segur que l'acarnissament que ha patit Messi per part del fiscal no el patirà cap d'aquestes empreses ni Cristiano Ronaldo, si arriba a ser encausat que encara està per veure, que per això en té ell uns bons i poderosos amics i l'altre sembla que no.