ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimecres, 7 de desembre de 2016

UNA COLLONADA D'HISTÒRIA


Demà es celebra a Espanya i fins i tot als ajuntaments de la CUP, la festa del dogma de la Immaculada Concepció, també conegut com Puríssima Concepció, és una creença del catolicisme que sosté que Maria, mare de Jesús, a diferència de tots els altres éssers humans, no va ser afectada pel pecat original sinó que, des del primer instant de la seva concepció, va estar lliure de tot pecat. No s'ha de confondre aquesta doctrina amb la doctrina de la maternitat virginal de Maria, que sosté que Jesús va ser concebut sense intervenció d'home i que María va romandre verge abans, durant i després de l'embaràs.

En desenvolupar la doctrina de la Immaculada Concepció, l'Església Catòlica contempla la posició especial de María per ser mare de Crist, i sosté que Déu va preservar a María de tot pecat i, encara més, lliure de tota taca o efecte del pecat original, que havia de transmetre a tots els homes per ser descendents d'Adam i Eva, en atenció al fet que anava a ser la mare de Jesús, que és també Déu. La doctrina reafirma amb l'expressió «plena de gràcia» (Gratia Plena) continguda en la salutació de l'arcàngel Gabriel (Lc. 1,28), i recollida en l'oració de l'Ave Maria, aquest aspecte de ser lliure de pecat per la gràcia de Déu.

Marededéu! i aquesta faula fa més dos dos mil anys que dura, i fins i tot n'hi ha que fan veure que se la creuen, per interès, clar, no per fe, perquè hi ha coses que no es poden creure ni fent un acte de fe molt gran, perquè de fet més que una faula, tota aquesta història de la virginant inmaculada de Maria és una collonada, i per cert que per la collonada d'un soldat romà disfressat de colom, és per on devia baixar l'esperit Sant per inseminar a Maria.

És realment inconcebible que en ple segle XXI encara es sustentin aquestes històries de la vora del foc i que algú se les cregui, encara que tambè es una faula la història que l'esglesia no paga l'IBI dels seus inmobles afanats o adquirits sospitosament, ells, aixó mai ho farien.
« PREV
NEXT »

5 comentaris

 1. Francesc, no siguis sacríleg, recorda alló de "virgo potens", o la particularitat del cautxu de retornar a la seva forma original.

  Salutacions

  ResponElimina
 2. no sóc sacríleg, he estat molt moderat, pensa que aquesta tropa l'hem de mantenir entre tots trinco trinco, que no viuen de les almoines dels quatre fidels que els hi queden. I aquests de l'Èsglesia Católica si que són una banda criminal organitzada, amb molts morts a l'esquena per cert, pederastia a banda.

  ResponElimina
 3. ummmm......El Santo Oficio toma nota.
  anónimo ¡¡¡

  ResponElimina
 4. Yo nunca he creído en dioses, el que quiera creer que crea, a mi lo que me molesta son sus club de fans, que piensan tener la verdad absoluta y como lo creen, piensan que los demás estamos equivocados y se ven con la necesidad de conducirnos por el "camino correcto".

  ResponElimina
 5. de conducirnos por el camino correcto de vivir gracias a nuestros impuestos y encima no pagar el IBI.

  ResponElimina