LA RIFA DELS POBRES


El sorteig de la Loteria Nacional del dia 22 de desembre, no és més que la Rifa dels pobres,lùnic impost que la gent paga de gust i on qui realment hi guanya és el Govern. Aquesta rifa d'orígen català va començar al segle disset i es sortejaven dos porcs. Segons expliquen, Carles III va veure-hi les possibilitats i la va fer seva traslladant-la a Madrid i canviant els porcs per premis en diners. El primer sorteig es va cel·lebrar a Madrid el 22 de desembre de 1812.
Dic que és la rifa dels pobres perqué són els pobres els qui hi juguem, possiblment si hi ha algun encertant a la primitiva d'avui o a la ONCE de demà, guanyarà molts més diners i ningú se n'assabentarà ni en parlaran les teles i radios, potser perquè és un premi de rics, vaja que et fan ric de veritat, o sia que tapes els forats i encara t'en sobren molts, però no ho és la rifa de Nadal, rancia on les hi hagi, amb uns nens amb noms rars que canten una lletania sonsonètica durant tot el mati, amb un escenari plé de senyors rancis que no se sap ben bé que hi fan, i un públic de lo més friki. Tot plegat bastant deplorable, de fet els decorats, la vestimenta, posada en escena i el personal que hi participa a dalt i a baix, són més del segle disset que de l'actual.
El millor de la Rifa, escoltar la transmissió de Rac1, enguany amb un accidentat inclós, l'empresari egarenc Nacho de Sanahuja que s'ha esquinçat el turmell en un acte de servei...., per un dia que treballa i encara pren mal, això li passa per barrejar-se amb la plebs.
Comparteix:  

Comentaris

  1. Creo que es el último resquicio de la esperanza, que ya es penoso. ya.
    Yo deposité 20 € de esperanza en el agujero ...

    ResponElimina
  2. a mi en tornen els diners, l'únic número al que jugaba acaba en 3, però la meva espwrança no va per aquí, a mi la rifa em tocara segur demà que és 23...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada