• L'últim petó d'una mare abans d'enviar a la seva filla en una missió suïcida m'ha trasbalsat, es terrible, ¿com es pot enviar a una nena, de set anys a morir al detonar una bomba amb control remot en una comissaria de la capital siriana?. ¿Quina mena de mare pot fer una barbaritat així?, ¿en nom de quin Déu, de quina causa?
A les xarxes socials s'ha difós un vídeo que mostra el punyent moment en què una mare fa un petó a dues filles abans d'enviar a una d'elles en una missió suïcida. Al vídeo, una dona vestida amb burca abraça i fa un petó a dues nenes, de set i nou anys, en una habitació decorada únicament amb una bandera negra amb una inscripció en àrab. Les dues noies diuen "Déu és gran" abans d'aparèixer en un altre fragment del vídeo vestides amb burques negres. En aquesta segona part del vídeo un home amb barba alliçona les nenes sobre com dur a terme un atemptat suïcida amb bomba.
Es considera que poc després la menor de les nenes va entrar en una comissaria a Damasc, on es va detonar una bomba de control remot. La petita va morir i tres agents de Policia van resultar ferits en l'atac. Tot i que encara no està clar qui va ordenar l'atac, es considera que el pare de les nenes és un membre de l'antic grup terrorista Front Al-Nusra.

Les imagino a totes dues amb el seu gorret i la bufanda i el burca negre, agafades de la ma caminant poc a poc cap la comissaria, conscients del que els passaria. No se si varen vessar llàgrimes, potser ja no els en quedàven. És l'horror, l'horror inùtil, injust, cruel, que ha arrabassat la vida i robat la infància a dues nenes innocents.