Demà es celebra a Espanya i fins i tot als ajuntaments de la CUP, la festa del dogma de la Immaculada Concepció, també conegut com Puríssima Concepció, és una creença del catolicisme que sosté que Maria, mare de Jesús, a diferència de tots els altres éssers humans, no va ser afectada pel pecat original sinó que, des del primer instant de la seva concepció, va estar lliure de tot pecat. No s'ha de confondre aquesta doctrina amb la doctrina de la maternitat virginal de Maria, que sosté que Jesús va ser concebut sense intervenció d'home i que María va romandre verge abans, durant i després de l'embaràs.

En desenvolupar la doctrina de la Immaculada Concepció, l'Església Catòlica contempla la posició especial de María per ser mare de Crist, i sosté que Déu va preservar a María de tot pecat i, encara més, lliure de tota taca o efecte del pecat original, que havia de transmetre a tots els homes per ser descendents d'Adam i Eva, en atenció al fet que anava a ser la mare de Jesús, que és també Déu. La doctrina reafirma amb l'expressió «plena de gràcia» (Gratia Plena) continguda en la salutació de l'arcàngel Gabriel (Lc. 1,28), i recollida en l'oració de l'Ave Maria, aquest aspecte de ser lliure de pecat per la gràcia de Déu.

Marededéu! i aquesta faula fa més dos dos mil anys que dura, i fins i tot n'hi ha que fan veure que se la creuen, per interès, clar, no per fe, perquè hi ha coses que no es poden creure ni fent un acte de fe molt gran, perquè de fet més que una faula, tota aquesta història de la virginant inmaculada de Maria és una collonada, i per cert que per la collonada d'un soldat romà disfressat de colom, és per on devia baixar l'esperit Sant per inseminar a Maria.

És realment inconcebible que en ple segle XXI encara es sustentin aquestes històries de la vora del foc i que algú se les cregui, encara que tambè es una faula la història que l'esglesia no paga l'IBI dels seus inmobles afanats o adquirits sospitosament, ells, aixó mai ho farien.