El Ministeri de Justícia ha tornat a denegar la inscripció d'aquest moviment paròdic, centrat en la tolerància i en la seva fe en el Monstre d'Espagueti Volador, expliquena  eldiario.es.

Els pastafaris creuen en els Vuit Condiments, centrats en "ser bones persones", i no tenen Manaments, sinó Suggeriments i una sèrie de Normes. El Monesvol, o el que és el mateix, el Monstre d'Espagueti Volador, és el creador de tot dins el pastafarisme. És invisible i indetectable pels instruments actuals. Va crear l'univers en quatre dies i va descansar els tres següents. Aquesta deïtat, amb forma d'un plat d'espagueti amb mandonguilles, és el déu de tots aquells que dipositen la seva fe en el pastafarisme. Es tracta d'un moviment paròdic de totes les religions iniciat als Estats Units en forma de campanya de protesta social contra les hipòtesis de l'anomenat 'disseny intel·ligent', impulsada pels sectors religiosos més conservadors i que buscava equiparar-se amb l'evolució biològica. A Espanya ja compta amb un gran nombre d'acòlits que s'han incorporat a les seves files.

Recentment, els pastafaris espanyols han tornat a rebre la negativa del Ministeri de Justícia perquè l'Església del pastafarisme pugui ser inscrita en el Registre d'Entitats Religioses. El seu representant legal a Espanya, Antonio Lobo, creu que els arguments del Govern per a aquesta negativa tenen alguna cosa a veure amb el seu revestiment paròdic. "Som conscients que la nostra creença i norma moral és molt laxa, però això no vol dir que no creguem en Monesvol", subratlla.

"El pastafarisme accepta a cadascú com és, i l'únic que demanem és que se'ns accepti per com som, que és el que el Ministeri de Justícia ens nega: creure en el que nosaltres volem creure. Qui ha dit que una religió ha de ser seriosa? ", Argumenta Llop a el diario.es.

Per exemple, explica que en la primera ocasió en què es va negar la seva inscripció, Justícia va argumentar que era una paròdia i "fins i tot que la simple proposta en el registre era ofensiva", el que "a nosaltres ens va ofendre més". I en aquesta segona ocasió se'ls ha indicat que no són una religió, "quan la legislació vigent indica clarament que aquest registre ha de limitar-se a fer inscripcions".

És el motiu pel qual el representant pastafari es pregunta: "¿qui són ells per dir què és o no una religió?". I a més està convençut que Monesvol els està "posant a prova i ho aconseguirem, com ha passat ja en les comunitats de Països Baixos oa Nova Zelanda", on l'Església Pastafari si forma part d'aquest tipus de registres. Ara, volen recórrer aquesta decisió i han obert un crowfunding d'emergència per poder finançar els costos que suposarà aquest procés, ja que volen anar a per totes i aconseguir l'objectiu.

Des de Castella-la Manxa, un dels impulsors d'aquest procés és Fernando Cuartero, catedràtic de la Universitat regional. Aquest professor detalla que el pastafarisme té el seu origen en la defensa de l'educació laica que va fer el professor, "ara profeta", Bobby Henderson als Estats Units quan el Consell d'Educació de Kansas va acceptar el Disseny Intel·ligent, una forma de religió, com a disciplina educativa "pretesament científica", i va proposar que en les mateixes condicions hauria de ser ensenyat el pastafarisme. "En aquests moments, entenc que els pastafaris espanyols mantenim aquest mateix esperit, on declarem que igual que el disseny intel·ligent és una forma de religió, també ho és el pastafarisme, i demanem el mateix tracte que la resta de religions, i per això la seva corresponent inscripció ", al·lega.

La pregunta que es fan és com uns representants administratius poden "ficar-se en el nostre cap" per negar que això sigui així. "A més que, amb aquesta actitud, que combatrem en els tribunals, fins al de Drets Humans d'Estrasburg si cal, també s'estan guanyat el infern pastafari. Encara que el bo és que al nostre infern tindran el mateix dret que al cel al seu corresponent volcà de cervesa, això sí, calenta en lloc de freda "

Antonio Lobo afegeix per la seva part: "Som una religió, tenim el nostre déu, la nostra fe, unes santes escriptures, una explicació de l'univers i de com els pirates han ajudat a lluitar contra el canvi climàtic. Això no treu que siguem un moviment social, ja que l'objectiu és ajudes. 

Comptat i debatut, el pàstafarisme és igual o més creïble que el cristianisme, a banda que d'entrada és divertit, no ens consta ni cinc centims, lluny del 11 mil milions anials de l'Esglèsia Catòlica, i no són de prohibir gran cosa.