Una columna d'opinió de Manuel Molares Do Val publicada a El Correo Gallego i Atlàntic culpa a les dones víctimes de la violència masclista que pateixen: "Dones així es converteixen voluntàriament en esclaves sexuals de possibles assassins. Els segueixen 'ombres pel plaer físic que els proporcionen", diu l'autor.

"Hi ha dones que es lliuren voluntàriament a homes violents sabent que poden matar-les". Els diaris El Correo Gallego i Atlàntico publiquen una columna de Manuel Molares Do Val en què culpa a les dones víctimes de violència masclista per lliurar-se a homes que són" bons amants "pel" plaer físic "que els proporcionen:" Dones així es converteixen voluntàriament en esclaves sexuals de possibles assassins. Els segueixen 'ombres pel plaer físic que els proporcionen".

La columna esmenta un dels últims assassinats per violència de gènere i assenyala la víctima com a responsable. Do Val critica el feminisme "radical" per culpar només a l'assassí. "Hauria d'advertir també que la dona ha de ser autoresponsable evitant mascles violents, per plaents que siguin: el maltractador és més perillós com més millor amant és", assegura l'autor.

El Correo Gallego ha retirat de la seva web l'article que va ser publicat en la seva edició impresa, a la qual pertany la captura. El diari Atlàntico mantenia les paraules de Molares do Val en la seva versió digital, però a aquesta hora apareixen ja despublicadas. El Col·legi de Periodistes de Galícia ha fet públic un comunicat en el qual considera inacceptable la culpabilització de les víctimes que fa l'article. "La pluralitat i el debat d'idees en cap cas poden identificar-se amb un intent de responsabilitzar les dones assassinades dels crims dels seus agressors, ni poden emparar-se en la llibertat d'expressió les greus faltes de respecte a la seva memòria", diu el comunicat.