Parlava un setembre passat de la inutilitat de l'espai del temps. He recuperat l'escrit a ran de la suposada onada de fred siberià que es veu havia d'haver arribat ahir i avui, i que almenys a Sabadell no l'hem vist ni patit. Aquest matí estàvem a -3º però sense humitat, i per tant era un fred més que suportable, pitjor va ser ahir a 6º però un vent que donava (maleïda expressió) una sensació de -10º. Per cert que el sapastre de la poda que ahir es va carregar internet al barri ha tornat, ho ha fet quan han marxat els de Cobra, dotze n'hi havia intentant arreglar el desastre, que per cert ha afectat a la Farmàcia i a la de la Loteria que a hores d'ara segueixen incomunicats amb la xarxa, i jo sort del Frankurt, que si no estaria com ells.
Parla sovint en Sala i Martin dels psicòpates de la borsa, però hauríem de començar a parlar també dels psicòpates del temps, que com els arbitres assistents, per la seva poca capacitat d'encertar, són totalment prescindibles. Els hostalers de Girona, agrairien i molt la supressió d'aquest espau a ràdios i teles. Afortunadament la gent molt més sensata, no fa cas ni dels del temps ni de les recomanacions del Govern, i aquest matí quan he sortit cap el riu amb la bici m'he trobat més o menys a la mateixa gent de cada dia, inclosos els pagesos que conreen els horts que hi ha a la vora del riu, potser perquè som els únics que en sabem del temps, almenys del del nostre microclima, cadascú del seu, com quan  anavem a l'estiu a Camprodón i en aparèixer quatre  boires per damunt de Setcases, per més seré que estés ja sabiem que al cap d'una hora pluja segura.

l'escrit del setembre de fa temps.
"Dissabte al matí vaig anar a Vilanova del Vallès. No vaig agafar la bicicleta atès els del temps havien avisat el dia abans que el dissabte plouria molt. Tan a l'anada com a la tornada, a Catalunya informació anaven avisant periòdicament que la gent anés en compte atès els aiguats serien molt forts i sobretot que vigilessin amb les rieres.
No va caure ni una gota al Vallès el dissabte en tot el dia i quatre gotes el diumenge al matí. Les rieres segueixen resseques i els del temps han ben errat en el seu pronòstic."
És una de les coses que no acabo d'entendre, que als informatius radiats o televisius donin tanta importància al temps, quan no tan sols no en té, sinó que no té sentit que donin els pronòstics. Erren massa quan la situació s'aparta de la normalitat, espanten a la gent i perjudiquen a l'hostaleria i als llocs d'esbarjo. I quan encerten és quan ja sabem - cadascú al seu territori - el temps que farà. Si algú vol informació té on consultar per informar-se i no cal malbaratar el temps radiat o televisiu. La vida segueix cada dia faci el temps que faci, i el que succeeix és que s'ha generat com una obsessió per saber el temps que farà.

Abans ho pelaven ràpid, però cada vegada ocupen més temps d'un TN com el de TV3 prou escadusser. Com els arbitres assistents, si erren més del compte, vol dir que no serveixen per a gran cosa i serà millor suprimir-los. El gremi d'hostaleria ho agrairia, els xiringuitos de la platja també, i els de la neu encara més." Això de l'espai del temps, és cosa de pobre i de provincians, com diria Nacho de Sanahuja. Fixeu-vos que al TN de tele3, entre el Barça i el temps ocupen mig telenoticies.