El documental que desmunta la versió del Govern sobre les morts del Tarajal arriba a TV3. Els autors de Ciutat morta presenten 'Tarajal: Desmuntant la Impunitat de la frontera sud', sobre la mort de 15 migrants durant una intervenció de la Guàrdia Civil quan intentaven creuar la frontera. 
A punt de complir-se tres anys dels fets, aquest dissabte al canal 33 de la televisió catalana ha emès 'Tarajal: Desmuntant la Impunitat de la frontera sud', un documental que pretén mostrar les mentides de la versió oficial del Govern sobre la mort de 15 immigrants a la platja de Ceuta del Tarajal durant una intervenció de la Guàrdia Civil. El documental està realitzat per Xavier Artigas i Xapo Ortega, de la productora Metromuster, al costat del jurista Marc Serra, de l'Observatori DESC. Els autors ja van regirar les consciències dels barcelonins fa dos anys amb el documental 'Ciutat morta', que treia a la llum les contradiccions en el cas de quatre joves que van ser condemnats per un incident ocorregut al febrer del 2006 i que va acabar amb un policia municipal en estat de coma i el suïcidi d'una de les acusades.

En aquesta ocasió, els cineastes es fixen en un dels episodis recents més negres a la frontera sud espanyola per posar en qüestió l'actuació policial de la policia fronterera la nit del 6 de febrer de 2014 i, de forma més general, les vulneracions de drets humans que tenen lloc en aquests llocs.
El film s'enfoca especialment sobre la versió oficial oferta pel Ministeri de l'Interior que, segons el parer dels autors, "empara una vulneració de drets humans posant traves a una actuació efectiva per part de la Fiscalia". "Aquest blindatge a nivell legal és el que provoca la impunitat, i per tant, obre la porta al fet que els fets es puguin repetir en un futur", expliquen des de la productora.
En un treball de recerca que va donar lloc a l'especial Les morts de Ceuta, Eldiario.es va desmuntar les diferents versions del llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i va acabar demostrant que, contra el que assegurava el Govern, la Guàrdia Civil havia utilitzat material antiavalots contra els migrants, que es trobaven en l'aigua tractant d'arribar a la terra europea nedant.
Com ja va passar amb 'Ciutat morta', l'emissió s'ha viralizado hores abans en xarxes socials i mitjançant missatgeria privada. La diputada d'En comú Podem al Congrés, Marta Sibina, ha emès un vídeo que pretén "arribar a tots els mòbils" abans de l'emissió del treball per promocionar-lo. L'emissió coincideix a més amb la setmana en què l'Audiència Provincial de Cadis ha acordat revocar el sobreseïment de la causa oberta per la mort de les 15 persones i ha determinat que continuïn la investigació d'aquest cas. - eldiario.es