El bisbat de Vic reprèn sor Lucía Caram per qüestionar la virginitat de Maria. La religiosa demana disculpes si "algú es va sentir ofès", però critica la "lectura perversa" de les seves paraules´.

“Crec que Maria estava enamorada de Josep i que eren una parella normal, i el normal és tenir sexe”. Ho va dir sor Lucía Caram diumenge al sofà de Risto Mejide i després de l'enrenou d'hàbits causat la monja s'ha vist obligada a demanar disculpes, però ha subratllat, això sí, que “han fet una lectura fragmentada, ideològica i perversa de les seves paraules”.

El bisbat de Vic, al qual pertany la congregació dominica de Manresa de Caram, va llançar el crit al cel i va reprendre la mediàtica religiosa al·legant que les seves declaracions “no s'ajusten a la fe de l'Església, que des dels seus inicis estableix que Maria sempre va ser verge”. “Aquesta veritat de la fe va ser recollida i proclamada de manera definitiva pel Concili II de Constantinoble, i és el primer dogma marià i compartit pels cristians catòlics i ordodoxos”, detalla el bisbat, que lamenta “la confusió que hagin pogut crear aquestes paraules en el poble fidel”.

En una carta dirigida a Efe, Caram demana disculpes “si algú s'ha sentit ofès” per les seves declaracions i ratifica la seva “fidelitat i amor a l'Església i a l'Evangeli”. “Vaig voler manifestar que no m'escandalitzaria si Maria hagués tingut una relació de parella amb Josep, el seu marit, i crec que tot això entra dins del misteri, del dipòsit de la fe... Tots som un misteri i la fe també té els seus. En tot cas, no vull ni trencar la comunió amb ningú i menys amb l'Església, que és casa meva, però tampoc vull sortir de l'Evangeli, que és la meva norma”, puntualitza la religiosa, que al seu torn reafirma que el sexe “no és brut ni res condemnable i que el matrimoni i el sexe són una benedicció”.

Caram amb sor Lucía, a la que li pot la seva verborrea i Santividaleja cantidubi, quan és xerra massa es diuen coses que no es voldrien dir o que no s'haurien de dir, o si realment les creus, després no te l'envainis i rectifiquis, que això és de covards o de bocamolls inconsistents.

Clar que no era verge la Maria, una altra questió ès que l'esglesia establis des del seu inci aquesta virginitat, o més aviat se l'inventés, i amb aquesta virginitat tota la pamema de l'Esperit Sant i la Santíssima trinitat, que no s'ho creu ningú ni ells, per què no pot ser, si va tenir un fill, no podia ser verge, i el mque si que és un escàndol és que la secta catòlica aquesta mantingui aquesta faula surrealista desprès de més de dos mil anys, una faula subvencionada per L'estat.  La secta, parla poc dels pares de Maria Santa Anna i Sant Joaquim, aquí sabreu perquè, de fet aquesta història és molt més versemblant que l'altre i el que em molesta és que Sor Lucia Caram, s'hagi rajat i hagi demanat disculpes als sàtrapes del bisbat corrupte de Vic, quan no tenia perquè fer-ho. La història de la secta dels cristians està basada en una serie de mentides, entre elles la faula de la virginitat de Maria.