Engendrada quan CiU i PP col·laboraven al Parlament, l''Operació Catalunya' amenaça d'invalidar les proves contra els Pujol i així deslliurar-los de tot mal.
Enmig del seguit de filtracions i intoxicacions que van sorgint en el 'cas Pujol' i l'anomenada 'Operació Catalunya', dues cares de similar moneda, és procedent fer una pausa i separar els fets provats de les confabulacions que els envolten.

És un fet provat que Alicia Sánchez-Camacho va atendre i va anotar les confidències d'una examant ofesa del primogènit de la família Pujol el juliol del 2010, quan Mariano Rajoy i Artur Mas vetllaven armes a l'oposició i el gir independentista de Convergència amb prou feines s'albirava a l'horitzó.

És un fet que, pocs mesos després, CiU i PP reeditaven la seva aliança al Parlament sense que el Govern socialista activés cap investigació sobre els fills del fundador de CDC.

És un fet que, davant l'esclat independentista del 2012, dos policies van visitar d'incògnit la fiscalia catalana perquè emparés, sense proves fefaents, una causa general contra Convergència. Maniobra que el ministeri públic, per cert, llavors va rebutjar de ple.

És un fet que, en plena campanya electoral del 2012, la premsa còmplice va airejar suposades misèries dels líders convergents. Que el dinar de 'La Camarga', gravació inclosa, va acabar divulgant-se el 2013. I que només un any després l'expresident, després de destapar-se les anades i vingudes familiars a Andorra, va confessar el seu pecat original amb el fisc. També ho és que, tot i la gravetat de les conductes investigades i la seva espectacular difusió, cap membre de la família Pujol ha dormit ni una sola nit a la presó.

GUERRES I COMPLOTS

Són fets provats la ingent fortuna atresorada pels Pujol, les seves clandestines reunions amb suposats emissaris de l'Estat que els oferien benevolència a canvi d'auxili contra l'independentisme i també la guerra entre faccions policials que va fer aflorar les converses conspiratòries al Ministeri de l'Interior, entre altres complots.

És un fet, en suma, que la instrumentalització política de les forces de l'Estat està a prop d'invalidar judicialment les proves fins ara obtingudes, deslliurant així de tot mal els Pujol. A vegades, la impunitat es fabrica des de les clavegueres.

La impunitat de les clavegueres
@Enric_Hernandez - elperiodico.cat