La ministra de (des-ocupació), Fátima Báñez, ha assegurat aquest dimecres que el seu govern "respecta profundament" la manifestació en favor dels refugiats que va tenir lloc dissabte a Catalunya, però ha demanat "compromisos, seriositat i responsabilitat" de les "administracions catalanes" en resposta a la "solidaritat massiva als carrers". "Aquí no val la demagògia, no val dir a la UE que Catalunya posa a disposició 4.500 places i després només presentar al registre del Ministeri d'Ocupació 300 places de les que només se'n poden utilitzar 125 perquè cal acondicionar-les i, a més, pagar un lloguer per elles", ha asseverat.

Báñez ha fet aquestes manifestacions a la sessió de control del Congrés en resposta a la diputada d'ERC Ana Surra, que li ha recordat que la societat catalana es va manifestar la setmana passada com a exemple a Europa i el món. "La seva resposta demostra la manca de voluntat política del seu govern, i les xifres no enganyen", ha dit, abans de recordar que el 40% dels fons per a l'acollida de refugiats "no s'utilitza per als refugiats, sinó per a les expulsions d'immigrants i el reforçament dels CIES", i "els diners dels espanyols s'utilitzen en aquest tema per donar-lo a tercers països perquè mantinguin el tema dels refugiats fora de les fronteres". 

"Només els estats poden atorgar l'estatut de refugiat, i no ens queda cap alternativa a Catalunya que crear el nostre propi estat, la República catalana, amb memòria històrica, que compleixi els acords internacionals i que sigui solidària", ha sentenciat Surra. 
L'ACUDIT DEL DIA, PER FATIMA BAÑEZ:
Segons Báñez, "Espanya és un país solidari" que "participa activament" a les operacions d'acollida de refugiats i "atén més sol·licituds d'asil que mai". "En els últims dos anys per les nostres fronteres van entrar més de 43.000 persones que van demanar protecció i asil internacional", ha dit.
Bañez no s'assabenta de res, Les 300 places, que diu i que de fet són 301, són les ja disposades i n'hi ha 1.200 més sol·licitades, més els ajuntaments disposats a acollir fins les 4.500 que per cuota va demanar la Generalitat. De fet Báñez més que ministra d'ocupaciò ho és de desocupació, car tota la seva actuació fa cagar. !que no te entera de na, de na Fàtima!, bleda on les hi hagi, que vius en la teva realitat alternativa en diferit i dius el que te diuen que has de dir els mestres de Trump en la desinformació. I no ho dic per que siguis dona, sinó per incompetent.